Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 006 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Hardleerse wegpiraat krijgt 2x levenslang rijverbod

  • Nieuwe veroordeling voor rijden onder invloed tijdens levenslang rijverbod.
  • Werkstraf, geldboete, opnieuw levenslang rijverbod en elektronisch toezicht.
  • Overtreder heeft alsnog de mogelijkheid om recht tot sturen terug te krijgen.

 

Een 33-jarige hardleerse wegpiraat heeft van de politierechter in Veurne twee keer een levenslang rijverbod gekregen, een boete van 7.800 euro waarvan de helft met uitstel en een werkstraf van 150 uur. Hij staat ook een jaar onder elektronisch toezicht. Al bij al was de Veurnse rechter nog relatief mild.

 

De wegpiraat in kwestie heeft een zwaar stafregister met 24 veroordelingen voor zowat alle mogelijke verkeersovertredingen De man werd gisteren door de rechtbank in Veurne veroordeeld voor onder meer rijden onder invloed tijdens een levenslang rijverbod. Zo kreeg hij een werkstraf van 150 uur opgelegd, of drie maanden gevangenis indien hij die niet zou uitvoeren. Hij kreeg ook een boete van 7.800 euro, waarvan de helft met uitstel, of acht maanden rijverbod. De rechter veroordeelde hem bovendien tot twee keer levenslang rijverbod. Dat recht tot sturen kan hij nog terugkrijgen, als hij slaagt voor alle medische en psychologische tests alsook het praktisch en theoretisch rijexamen.

 

Tijdens de pleidooien stond de verkeersovertreder constant te wenen, terwijl zijn familie in de zaal zat. "Mijn moeder heeft keelkanker en ik ben de enige die voor haar kan zorgen. En mijn vrouw is net zwanger". De rechter was vrij mild en zette dus zijn eerdere straf - 15 maanden cel - om in een jaar elektronisch toezicht, de hierboven vermelde werkstraf van 150 uren, 7.800 euro boete waarvan de helft met uitstel, en opnieuw een levenslang rijverbod. De voorzitter zei te hopen dat de beklaagde zich nu eindelijk eens zal gedragen op de weg en in het verkeer.

 

Boetes voor verkeersovertredingen kunnen hoog oplopen. Wil je graag weten hoe hoog jouw boete zal zijn dan kan je die berekenen met onze boetcalculator

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel