Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
 
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

Waar is het deze winter opletten ‘geblazen’?

Foto met Belgische politieagent bij artikel van Boetecalculator over alcoholcontroles

Tijdens de feestdagen worden er actief alcoholcontroles gehouden. Maar ook in het nieuwe jaar gaat de bekende BOB-campagne nog even door. Bovendien werd er in december een wetsvoorstel goedgekeurd voor hogere alcoholboetes in 2018. Wist je trouwens dat de politie een nieuwe tactiek hanteert om overtreders te verrassen en de pakkans te vergroten?

Wat is de nieuwe tactiek voor alcoholcontroles?

De politie is niet van gisteren en beseft maar al te goed dat mensen elkaar via social media op de hoogte houden van alcoholcontroles. Heel wat bestuurders checken eerst facebook en twitter en passen desnoods hun route aan om een controle te omzeilen. Daarom zet de politie deze winter in op ‘bliksemcontroles’.

Dit zijn alcoholcontroles van maximaal 40 minuten op eenzelfde locatie. “In plaats van pakweg 24 politiemensen op één locatie te laten controleren, zetten we voortaan vier keer zes inspecteurs in”, aldus minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Welke gevolgen heeft deze nieuwe tactiek?

"Belangrijker dan het aantal controles is de kwaliteit van de controles", voegt Jambon nog toe tijdens de voorstelling van de nieuwe BOB-campagne. Door zo’n korte alcoholcontroles te houden, is het voor de politie niet mogelijk om net als vorig jaar 450 000 bestuurders te laten blazen. Minder controles dus, maar met een maximale pakkans.

De bliksemcontroles beperken zich trouwens niet tot alcoholcontroles op hoofdwegen. Ook op sluipwegen kan je aan de kant gezet worden. Heb je deze maand nog een personeelsfeest om het nieuwe jaar te vieren? Rij alcohol- en boetvrij!

Waarom zijn zo’n alcoholcontroles noodzakelijk?

In een recente bevraging gaf 1 Belg op 3 toe in diezelfde maand nog gereden te hebben na het drinken van alcohol. Er zijn in België dan ook dagelijks gemiddeld 12 ongevallen met een bestuurder onder invloed. De nieuwe BOB-campagne, ‘BOB en trots erop’ moet onze algemene norm betreffende rijden en drinken veranderen.

Niet drinken als je rijdt, lijkt niet echt vanzelfsprekend voor de Belg. Heel wat mensen schatten hun alcoholgebruik ook verkeerd in. Heb jij al eens berekend hoeveel glazen je mag drinken als je rijdt? Een alcoholcalculator kan je hierbij helpen.

Je alcoholgebruik toch verkeerd ingeschat en moeten blazen? Bereken hieronder je boete met onze handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan de specialisten.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel