Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
 
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekent 001 persoon een verkeersboete!

Wat verandert er in 2018 aan de verkeersboetes?

Boetecalculator toont eurobriefjes op een tafel om aan te geven dat verkeersboetes duurder worden

Op 8 december werd een nieuw wetsvoorstel goedgekeurd om verkeersovertreders strenger aan te pakken. Ministers Geens en Bellot hopen dat de nieuwe regels in het voorjaar al van kracht gaan. Wat verandert er concreet? Hoe diep moet je voortaan in de buidel tasten om je verkeersboetes te betalen?

Waarom is het verhogen van de verkeersboetes nodig?

Hoewel er in de eerste helft van 2017 zo’n 13% minder doden vielen op onze Belgische wegen, moet er alsnog werk gemaakt worden van de algemene verkeersveiligheid. En die verkeersveiligheid begint bij het individu. Rijden onder invloed van alcohol blijft de grootste killer, terwijl de oplossing eenvoudig is: niet drinken als je de baan op moet.

Desondanks de vele inspanningen op dit vlak, zoals de BOB-campagne die nog tot en met 29/1 loopt, blijft de Belg hardleers als het op drinken en rijden aankomt.

Hoe duur worden de verkeersboetes?

Het nieuwe wetsvoorstel gaat niet enkel over een verhoging van verkeersboetes, maar over zwaardere straffen in het algemeen. Wie herhaaldelijk dezelfde zware overtreding begaat, kan zijn straf verdubbeld zien. Wie zonder geldig rijbewijs achter het stuur kruipt, riskeert bovenop een geldboete ook een gevangenisstraf.

Ook GAS-boetes voor verkeersovertredingen wijzigen in de nieuwe wet. Ze worden even duur als overtredingen die via een gerechtelijke procedure bestraft worden.

Wat verandert er aan de alcoholboetes?

Wie met een hoge concentratie alcohol betrapt wordt, kan een alcoholslot opgelegd krijgen voor een periode van 1 tot 3 jaar of zelfs definitief. Weet je niet hoeveel alcohol voor jouw leeftijd en lichaamsbouw te veel alcohol is om nog te rijden, gebruik dan hulpmiddelen zoals een alcoholcalculator om verkeersboetes te voorkomen.

Het alcoholslot wint trouwens aan populariteit bij bedrijfswagens. Ideaal voor bazen die na een personeelsfeest geen verkeersboetes voor dronken rijden willen krijgen.

In het nieuwe jaar al positief geblazen? Bereken je boete voor dronken rijden met onze handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan de specialisten.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel