Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
 
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekent 001 persoon een verkeersboete!

Hoe omzeilen zelfrijdende auto’s parkeerboetes?

Gele letters duiden aan dat er een parkeerplaats is. - Boetecalculator

Iedereen ziet wel een ander groot voordeel in het gebruik van zelfrijdende auto’s. Voor de ene is het handig dat hij zijn mails kan bekijken op de gsm terwijl hij achter het stuur zit. Iemand met een zware voet zal het dan weer handig vinden dat een zelfrijdende auto automatisch de snelheidsregels volgt. Maar had je al eens gedacht aan de voordelen van automatisatie bij parkeren? De specialisten van Boetecalculator lichten toe.

Hoe vermijd ik parkeerboetes met mijn persoonlijke auto?

Doordat zelfrijdende auto’s jou eigenlijk niet nodig hebben om zich te verplaatsen, kunnen ze ook ‘leeg’ rijden. Als je dus geen oprit of garage bij je huis hebt en geen parkeerplaats voor de deur, kan een zelfrijdende auto je gewoon voor de deur afzetten om daarna volledig zelfstandig op zoek te gaan naar een geschikt parkeerplaatsje. Zo bespaar je heel veel tijd, en misschien ook wel parkeerboetes.

Hier rijst natuurlijk de vraag wie er aansprakelijk is als je auto een ongeval veroorzaakt terwijl je er niet in zit. Als je niet aanwezig bent, kan je niet ingrijpen ook natuurlijk.

Hoe verdwijnen parkeerboetes helemaal?

Een scenario waarbij parkeerboetes helemaal verdwijnen, zou volgens experten ook tot de mogelijkheden behoren. Hoezo? Omdat er helemaal geen parkeerplaatsen meer nodig zijn. Verschillende experts pleiten voor zelfstandige deelauto’s die constant rondrijden. Als een soort taxi moet je de auto dan laten stoppen en brengt hij je naar je bestemming.

Doordat ze nooit ergens geparkeerd moeten staan, besparen we heel veel plaats. In Gent zou zo een ruimte zo groot als 400 keer het Sint-Pietersplein vrijkomen. Die ruimte kan dan ingevuld worden door fietspaden, wandelpaden of groene zones.

Waarom doet dit weinig aan het fileprobleem?

Geen parkeerboetes meer klinkt ons allemaal als muziek in de oren, maar als ze nu ook nog fileprobleem oplossen, worden zelfrijdende auto’s pas echt aanvaard. De zelfrijdende auto wordt vaak voorgesteld als dé lange termijnoplossing voor de files, maar met zelfrijdende deelauto’s zou het probleem wel eens enkel groter kunnen worden.

Tests bewijzen al dat mensen net meer de auto gaan gebruiken als er autonome auto’s zijn. Dat doet de dalende trend in autogebruik van 2017 natuurlijk teniet. De kans bestaat dat we gewoon files met zelfrijdende auto’s creëren.

Uiteraard bestaan er al veel parkeerhulpmiddelen, zoals sensoren. En iedereen kent wel iemand die een auto heeft die zichzelf in een parkeerplek manoeuvreert. Zelfrijdende auto’s type 5 die volledig zelfstandig op zoek gaan naar een plekje zijn voorlopig nog toekomstmuziek, laat ons daar duidelijk over zijn.

Kreeg u zelf onlangs nog een parkeerboete en wil u ze aanvechten? Vraag raad aan de specialisten van Boetecalculator. Of werd u geflitst? Vul dan hieronder de gegevens in en bereken heel eenvoudig je boete.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel