Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 005 personen een verkeersboete!

Nieuwsoverzicht

De nieuwe emissienorm in Gent: een compleet overzicht

Gepubliceerd op 16-01-2020

Hoe bereidt u zich voor op de emissienorm, vermijdt u boetes en waar bevindt de lage emissie zone zich?

Lees meer

 

Wat is de nieuwe parkeerapp Polly?

Gepubliceerd op 12-12-2018

Hoe kan ik met behulp van de parkeerapp Polly een parkeerboete vermijden? Hoe hoog zijn de huidige tarieven voor parkeerboetes? Boetecalculator legt uit.

Lees meer

 

Waarom hadden we in 2017 normaal minder verkeersboetes moeten krijgen?

Gepubliceerd op 07-12-2018

Waarom zou 2017 minder verkeersboetes moeten opgeleverd hebben? Welke evolutie zien we in snelheidsovertredingen? Ontdek het met Boetecalculator.

Lees meer

 

Hoe kan een zelfrijdende auto met behulp van slimme camera’s ons leven redden?

Gepubliceerd op 30-11-2018

Zijn alcoholcontroles en snelheidsovertredingen verleden tijd met zelfrijdende auto’s? En hoe veilig zijn die auto’s dan? Boetecalculator geeft uitleg.

Lees meer

 

Hoe voert Brussel campagne tegen snelheidsovertredingen?

Gepubliceerd op 23-11-2018

Hoe vaak komt een snelheidsovertreding voor in onze hoofdstad? Welke campagne met ballen lanceerde Brussel Mobiliteit? Boetecalculator geeft uitleg. Lees hier meer.

Lees meer

 

Wat als je al 50 keer een snelheidsovertreding beging?

Gepubliceerd op 16-11-2018

Wat als je al voor de 50ste keer een snelheidsovertreding begaat? Hoeveel bedragen de geldboetes? Boetecalculator duidt de feiten en de straffen. Lees hier meer.

Lees meer

 

Waarom houdt de politie ’s ochtends alcoholcontroles?

Gepubliceerd op 09-11-2018

Hoe lang blijft alcohol in je bloed zitten? Hoeveel ongevallen zijn alcoholgerelateerd? Boetecalculator duidt het nut van ochtendlijke alcoholcontroles. Lees hier meer.

Lees meer

 

Geen verkeersboetes tot 15 november?

Gepubliceerd op 02-11-2018

Waarvoor staat de politieactie ‘No Money’? Wat wil de Police Unifying Movement hiermee bereiken? Boetecalculator legt uit waarom de agenten protesteren.

Lees meer

 

Opmerkelijk minder chauffeurs geflitst tijdens laatste flitsmarathon

Gepubliceerd op 26-10-2018

Waarom werden er minder bestuurders geflitst tijdens de laatste flitsmarathon? Wat waren de resultaten? Boetecalculator ging het voor je na!

Lees meer

 

Hoe kan het gebruik van Waze mij een verkeersboete opleveren?

Gepubliceerd op 19-10-2018

Waarom kan ik een verkeersboete krijgen als ik gebruik maak van Waze om de files te vermijden? Boetecalculator zocht het voor je uit!

Lees meer

 

Daarom krijg je een verkeerboete als je sms’t achter het stuur.

Gepubliceerd op 12-10-2018

Wie tijdens het rijden sms’t, rijdt in principe blind en loopt de kans op een verkeersboete. Boetecalculator legt uit waarom!

Lees meer

 

Verkeersboetes worden duurder voor een aantal overtredingen

Gepubliceerd op 05-10-2018

Voor welke overtredingen worden de verkeersboetes duurder. Boetecalculator zocht voor je uit wanneer je dieper in de buidel mag tasten.

Lees meer

 

Hoe kan ik verkeersovertredingen vermijden in zwaar herfstweer?

Gepubliceerd op 28-09-2018

Hoe rij ik veilig in de herfst? Waar let ik op als ik de baan op moet in zware regen of dichte mist? Blijf veilig met de tips van Boetecalculator.

Lees meer

 

Kies zelf waar je geflitst wordt!

Gepubliceerd op 20-09-2018

Waarom roept de politie burgers op om door te geven waar er op 17 en 18 oktober 2018 geflitst wordt? Boetecalculator geeft meer info over de volgende flitsmarathon.

Lees meer

 

Drones: het nieuwe wapen tegen snelheidsovertredingen?

Gepubliceerd op 14-09-2018

Welke snelheidsovertredingen worden begaan bij illegale straatraces? Hoe kunnen drones dit probleem helpen aanpakken? Boetecalculator licht toe.

Lees meer

 

Hogere verkeersboetes voor truckchauffeurs die gsm’en achter stuur

Gepubliceerd op 27-08-2018

Waarom pleit Vias voor hogere verkeersboetes voor truckchauffeurs die gsm’en achter het stuur? Boetecalculator ging het na.

Lees meer

 

Trajectcontroles in België goed voor 18% van de snelheidsboetes

Gepubliceerd op 29-08-2018

Wil je weten hoe een trajectcontrole werkt? Of hoe vaak een snelheidsboete het gevolg is van zo’n controle? Boetecalculator zocht het uit.

Lees meer

 

155 keer per dag rijverbod voor drank en drugs achter stuur

Gepubliceerd op 10-08-2018

Benieuwd waar je het meest kans loopt op een rijverbod voor het rijden onder invloed van drank of drugs? Boetecalculator zocht het uit!

Lees meer

 

Welke verkeersboete voor Keke Challenge?

Gepubliceerd op 02-08-2018

Wat is de nieuwste hype op social media? Boetecalculator waarschuwt zij die willen deelnemen aan de Keke Challenge voor een verkeersboete tot €300.

Lees meer

 

Wat als je je rijverbod niet respecteert?

Gepubliceerd op 01-08-2018

Wat als je zonder rijbewijs en mét een rijverbod de baan opgaat? Of als je al voor meerdere feiten veroordeeld bent? Boetecalculator geeft 3 voorbeelden.

Lees meer

 

5 jaar rijverbod voor deelname aan trouwstoet

Gepubliceerd op 06-07-2018

Wat als je het verkeer opzettelijk hindert? Boetecalculator legt uit dat je hiervoor voortaan zwaardere straffen, zoals een levenslang rijverbod, kan krijgen.

Lees meer

 

Verkeersboete voor voetbalsupporters met spiegelshoesjes

Gepubliceerd op 29-06-2018

Wanneer krijg je een verkeersboete voor tricolore spiegelhoesjes? Wat als je een vlag aan je gevel hangt? Boetecalculator behoedt voetbalsupporters voor boetes.

Lees meer

 

Amper 69 alcoholsloten opgelegd in 8 jaar tijd

Gepubliceerd op 21-06-2018

Wat zegt de huidige wetgeving over het alcoholslot? Wanneer wordt dit toegevoegd aan de boete voor dronken rijden? Boetecalculator verduidelijkt.

Lees meer

 

Welke 3 misdrijven resulteerden in rijverbod?

Wat als je tegen een combi rijdt? Of geflitst wordt op weg naar je rijexamen? Boetecalculator bundelde 3 opvallende misdrijven die eindigden met rijverbod.

Lees meer

 

Zoveelste snelheidsovertreding op Merchtemsesteenweg

Gepubliceerd op 06-06-2018

Waarom moet de politie zo vaak flitsen op de Merchtemsesteenweg in Meise? Boetecalculator kaart de frequente snelheidsovertreding op deze locatie aan.

Lees meer

 

Alweer profvoetballer met rijverbod

Gepubliceerd op 01-06-2018

Welke profvoetballers nemen het niet zo nauw met de verkeersregels? Boetecalculator zet de topscoorders inzake een rijverbod op een rij. Lees hier meer.

Lees meer

 

Geldboete en rijverbod voor gecrashte Porsche

Gepubliceerd op 25-05-2018

Waarom was de politierechter mild in zijn uitspraak? Hoe vaak wordt een tijdelijk rijverbod opgelegd in België? Boetecalculator geeft een overzicht.

Lees meer

 

Verkeersboete omwille van moederdagcadeau?

Gepubliceerd op 18-05-2018

Waarom kan je voor een zelf geknutselde parkeerschijf een verkeersboete krijgen? Boetecalculator legt uit waaraan de parkeerschijf moet voldoen.

Lees meer

 

Belg geflitst aan een snelheid van 696 km/uur

Gepubliceerd op 11-05-2018

Waarom kreeg een Waalse man een pv in de bus voor een snelheidsovertreding van 696 km/uur? Wat was er volgens de politie fout gelopen? Boetecalculator licht het voorval toe, verduidelijkt tegen welke

Lees meer

 

Verkeersboete voor het filmen van een ongeluk?

Gepubliceerd op 04-05-2018

Welke verkeersboete krijgen de bestuurders die het ongeluk op de E40 filmden met hun smartphone? Wat zegt de wet over het filmen van agenten? Gsm-gebruik achter het stuur is een verkeersovertreding. O

Lees meer

 

Was de laatste flitsmarathon een succes?

Gepubliceerd op 27-04-2018

Hoeveel bestuurders werden tijdens de 9de flitsmarathon geflitst? Waar begaan we het vaakst een snelheidsovertreding? Boetecalculator geeft de Belgische resultaten van de Europese flitsmarathon en dui

Lees meer

 

Welke flitsboetes mogen geflitste bestuurders tijdens de Europese marathon verwachten?

Gepubliceerd op 20-04-2018

Met de Europese flitsmarathon net achter de rug, bekijken we alvast nog eens de resultaten van vorig jaar. Hoe deden we het toen op vlak van flitsboetes? Wie werd er geflitst? Ontdek met Boetecalculat

Lees meer

 

Welke doelen dienen slimme camera’s in het verkeer en erbuiten?

Gepubliceerd op 13-04-2018

Waarvoor worden slimme camera’s tegenwoordig ingezet? Voor snelheidscontroles is het gebruik van slimme camera’s al lang ingeburgerd, maar dat is niet het enige waarvoor ze nuttig zijn. On

Lees meer

 

Welke straf krijgt dronken duivel Nainggolan?

Gepubliceerd op 06-04-2018

Hoeveel had Radja Nainggolan gedronken na de WK-kwalificatiematch tegen Griekenland? Welke straf kreeg hij hier nu, een jaar later, voor? Boetecalculator verklaart het verdict van de politierechter en

Lees meer

 

Waarom hebben vrachtwagens slimme camera’s nodig?

Gepubliceerd op 30-03-2018

Hoeveel dodelijke ongevallen veroorzaken vrachtwagens? Wat kunnen slimme camera’s doen wanneer ze geïnstalleerd worden op vrachtwagens? Het Vias bracht recent cijfers uit over het aantal on

Lees meer

 

Hoe veranderen alcoholcontroles en flitsboetes binnenkort misschien?

Gepubliceerd op 23-03-2018

Op welke manier kunnen de flitsboetes veranderen? Waarmee moeten we meer rekening gaan houden in het verkeer? Naar aanleiding van de verkiezingen in 2018 en 2019 wil Groen de Belgische verkeerswetten

Lees meer

 

Wat zeggen de cijfers over snelheidsovertredingen?

Gepubliceerd op 16-03-2018

Hoeveel snelheidsovertredingen maken de Belgen? Wie is er de grootste schuldige? Zelfs met alle bewustmaking rond snelheidsovertredingen en het verhogen van de boetes, blijft de zware voet een problee

Lees meer

 

Welk verschil maakt Tournée Minérale bij alcoholcontroles?

Gepubliceerd op 09-03-2018

Welke voordelen houden deelnemers over aan Tournée Minérale? Hoe lang blijven die voordelen duren? Alcoholcontroles zijn geen probleem tijdens de actie, maar onderzoek van UGent wijst op

Lees meer

 

Welke verkeersboetes krijg ik voor mijn kinderen?

Gepubliceerd op 02-03-2018

Hoe kan ik verkeersboetes krijgen voor mijn kind in de auto? Hoe kan ik die boetes vermijden? Eindfebruari kwam aan het licht dat maar liefst driekwart van de Belgische kinderen niet juist zit vastgek

Lees meer

 

Hoe vermijd ik met een app verkeersboetes?

Gepubliceerd op 23-02-2018

Welke app leert me een betere chauffeur worden? Hoe kan ik dankzij de app verkeersboetes vermijden? De gsm achter het stuur is meestal een heel slechte zaak, maar zo kan je die toch nut geven tijdens

Lees meer

 

Hoe goed werkt ‘Last night a DJ saved my life’ tegen verkeersovertredingen?

Gepubliceerd op 16-02-2018

Hoe zorgt de nieuwe actie voor verkeersveiligheid voor meer verkeersovertredingen? Je hoorde vast al reclame voor de actie ‘Last night a DJ saved my life’ voor het houden van voldoende afs

Lees meer

 

Hoe probeerden deze mensen creatief verkeersboetes te voorkomen?

Gepubliceerd op 08-02-2018

Waarom gaf deze man zijn auto aan als gestolen? Wat wilde hij ermee bereiken? Dat verkeerboetes een onaangename verrassing zijn, weet iedereen. Maar deze man probeerde wel op een heel aparte manier va

Lees meer

 

Welke nieuwe regel helpt beginnende chauffeurs verkeersboetes te vermijden?

Gepubliceerd op 02-02-2018

Welke nieuwe regels gelden er voor beginnende bestuurders vanaf 1 juli? Hoe moeten die regels verkeersboetes en ongevallen voorkomen? Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts had al lang plannen voor

Lees meer

 

Hoe doorsta ik alcoholcontroles met Tournée Minérale?

Gepubliceerd op 01-02-2018

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik altijd negatief blaas bij alcoholcontroles? Wat maakt dat ik de boete vermijd? Het antwoord ligt voor de hand: niet drinken. Vooral de maand februari staat symbool voor

Lees meer

 

Wat deed de man die aan 201km/u geflitst werd?

Gepubliceerd op 30-01-2018

Wie werd er onlangs op de motor geflitst aan 201km/u? Wat deed de man na zijn snelheidsovertreding?

Lees meer

 

Welk voorstel laat ons binnenkort misschien 130 rijden zonder snelheidsovertreding?

Gepubliceerd op 25-01-2018

Wanneer wordt 130 rijden op de snelweg geen snelheidsovertreding meer? Wie kwam met dat voorstel? Een omstreden voorstel is het wel, maar toch ligt het nog op tafel. Als het erdoor komt, kan je zonder

Lees meer

 

Waar reed driekwart van de automobilisten toch snel genoeg voor fikse flitsboetes?

Gepubliceerd op 23-01-2018

Waar kreeg maar liefst driekwart van de weggebruikers flitsboetes in de bus? Hoe werden ze geflitst? De enorme nadruk op verkeersveiligheid met fikse flitsboetes is al jaren prominent aanwezig op de B

Lees meer

 

Hoe zou ik verkeersboetes kunnen krijgen voor vermoeid rijden?

Gepubliceerd op 18-01-2018

Hoe kunnen we binnenkort misschien verkeersboetes krijgen voor rijden onder invloed van vermoeidheid? Hoe kan dat zelfs worden getest? Vermoeid rijden kan even gevaarlijk zijn als dronken rijden en mo

Lees meer

 

Welke flitsboetes kan ik krijgen doorheen Europa?

Gepubliceerd op 16-01-2018

Welke flitsboetes kan ik in andere Europese landen krijgen? Waarop moet ik zeker letten? De nieuwe snelheidslimieten op de Franse wegen kunnen voor veel verwarring zorgen. Daarom zet Boetecalculator d

Lees meer

 

Wat gebeurt er bij vluchtmisdrijf onder invloed?

Gepubliceerd op 11-01-2018

Wat is de boete voor vluchtmisdrijf onder invloed? Welke gevolgen hanger er nog vast aan de combinatie van dronken rijden en vluchtmisdrijf? Boetecalculator maakt u wegwijs in de gevolgen.

Lees meer

 

Waarvoor staat de Wodca-controle?

Gepubliceerd op 09-01-2018

Wat is een Wodca-controle? Hoeveel mensen kregen een boete voor dronken rijden in het eerste weekend van 2018? De feestdagen zijn dan wel achter de rug, maar de politie blijft inzetten op alcoholcontr

Lees meer

 

Welk misdrijf beging deze chauffeur tijdens een SLim-controle?

Gepubliceerd op 04-01-2018

Wat gebeurde er in Genk tijdens een gewone alcoholcontrole? Wat zijn SLim-acties? Welk misdrijf beging de man? Boetecalculator vertelt.

Lees meer

 

Welke uitschieters zagen de alcoholcontroles tijdens het oudejaarsweekend?

Gepubliceerd op 02-01-2018

Welke uitschieters vonden de alcoholcontroles met nieuwjaar? Welke boetes kunnen de bestuurders verwachten? Blik terug met Boetecalculator.

Lees meer

 

Wat met verklikkers van flits- en alcoholcontroles?

Gepubliceerd op 21-12-2017

Wat zijn verklikkers van alcoholcontroles en flitsers? Welke gevolgen hebben ze? Ontdek het met Boetecalculator.

Lees meer

 

Wat gebeurt er wanneer ik met slechte verlichting rij?

Gepubliceerd op 19-12-2017

Wat gebeurt er als mijn auto of fiets slecht verlicht is? Is de foute verlichting ook een verkeersovertreding? Ontdek het nu met Boetecalculator.

Lees meer

 

Hoe veranderen bij verkeersboetes de tarieven in 2018?

Gepubliceerd op 14-12-2017

Wat verandert er bij verkeersboetes tarieven in 2018? Waar moet ik volgend jaar op letten op de weg? Dat vertelt Boetecalculator u.

Lees meer

 

Wat doe ik bij slippen?

Gepubliceerd op 12-12-2017

Wat als ik slipte in de sneeuw? Wat met de schade aan mijn auto? Kan ik gedagvaard worden voor schade aan derden? Ontdek het met Boetecalculator.

Lees meer

 

Mag ik door rood licht rijden als de verkeerslichten defect zijn?

Gepubliceerd op 07-12-2017

Wat als de verkeerslichten maar rood blijven? Wanneer mag ik wel door rood licht rijden? Dat ontdekt u bij Boetecalculator.

Lees meer

 

Hoe vier jij: BOB of boete dronken rijden?

Gepubliceerd op 05-12-2017

Wat is de boete dronken rijden? Hoe legt de BOB-campagne rijden onder invloed aan banden? Leer meer over BOB met Boetecalculator.

Lees meer

 

Hoe rij ik de 3 belangrijkste grootsteden van België binnen?

Gepubliceerd op 01-12-2017

Hoe rij ik de belangrijkste grootsteden binnen? Welke vergunningen heb ik nodig? Wat als ik die niet heb? Ontdek het met Boetecalculator.

Lees meer

 

Ik reed 130 – Ben ik geflitst of niet?

Gepubliceerd op 29-11-2017

Wat is de afwijking bij een oudere en een nieuwere auto? Wat is het verschil met de boete als ik geflitst ben? Boetecalculator verduidelijkt.

Lees meer

 

Ga ik voor een dashcam?

Gepubliceerd op 21-11-2017

Waarom zou je een dashcam kopen? Welk nut heeft zo’n camera in je auto? Leg dat verkeersmisdrijf vast op film met Boetecalculator.

Lees meer

 

Rijden onder invloed van drugs? Dit kan je verwachten.

Gepubliceerd op 17-11-2017

Kreeg je voor rijden onder invloed een boete? Wanneer mag de politie je testen? Ontdek het met Boetecalculator.

Lees meer

 

Traag in Brussel – ja of nee?

Gepubliceerd op 14-11-2017

In heel het Brussels Gewest zone 30? Binnenkort misschien wel. Wat vind jij? Ontdek de details bij Boetecalculator.

Lees meer

 

Te traag gereden of te hard geremd?

Gepubliceerd op 10-11-2017

Verkeersovertredingen zijn gemakkelijk gemaakt. Te traag rijden maar ook te hard remmen mag niet. Wat mag wel? Ontdek het met Boetecalculator.

Lees meer

 

Preek bij verkeersovertreding?

Gepubliceerd op 07-11-2017

Verkeersovertreding? Dan kan je binnenkort bij je boete ook een les vinden. Ontdek het plan van Mobiliteitsminister Bellot met Boetecalculator.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen te traag rijden?

Gepubliceerd op 03-11-2017

Snelheidsovertredingen staan synoniem met te snel rijden. Maar wat zijn de regels rond te traag rijden? Dat leer je bij Boetecalculator.

Lees meer

 

Waarom kreeg tiener levenslang rijverbod?

Gepubliceerd op 26-10-2017

Welke straffen kreeg hij eerder al? Mag hij ooit nog rijden? Boetecalculator legt uit hoe je rijbewijs terug te krijgen na levenslang rijverbod.

Lees meer

 

Moet ik de autogordel altijd dragen?

Gepubliceerd op 24-10-2017

Wat riskeer ik als ik geen gordel draag? Kan ik hiervoor een verkeersboete krijgen? Boetecalculator legt uit waarom en hoe je de gordel draagt.

Lees meer

 

Helft woon-werkongevallen gebeurt met fiets?

Gepubliceerd op 20-10-2017

Waarom wordt er meer naar het werk gefietst? Wat is een conflictvrij kruispunt? Boetecalculator geeft antwoord op basis van een studie.

Lees meer

 

Te veel snelheidsovertredingen tijdens flitsmarathon? - Boetecalculator

Gepubliceerd op 18-10-2017

Zelf geflitst tijdens flitsmarathon? Boetecalculator neemt het teleurstellend aantal snelheidsovertredingen onder de loep.

Lees meer

 

Geflitst tijdens de 8ste flitsmarathon? – Boetecalculator

Gepubliceerd op 12-10-2017

Waar werd er gisteren geflitst tijdens de flitsmarathon? Welke flitsboete mag ik verwachten? Boetecalculator licht toe.

Lees meer

 

Smartphone achter het stuur? Verkeersboete volgt!

Gepubliceerd op 10-10-2017

Hoeveel ongevallen gebeuren er jaarlijks door de smartphone achter het stuur te gebruiken? Hoeveel bedraagt de verkeersboete als je betrapt wordt? Boetecalculator duidt de boetetarieven alsook de moge

Lees meer

 

Flitsende snelheden in Brusselse Louizatunnel? – Boetecalculator

Gepubliceerd op 05-10-2017

Vorig weekend te snel door Brussel gereden? Geflitst tijdens de snelheidscontrole? Boetecalculator registreerde de overtredingen.

Lees meer

 

Verkeersovertreding: zeg niet te gauw ’t is weer een vrouw! - Boetecalculator

Gepubliceerd op 03-10-2017

Zijn mannen grotere verkeersovertreders? En geldt dit voor alle types verkeersovertredingen? Boetecalculator laat de cijfers voor zich spreken.

Lees meer

 

Smartphone in de file? Verkeersboete volgt! - Boetecalculator

Mag ik mijn gsm gebruiken als ik stil sta? Kan ik hiervoor een verkeersboete krijgen? Boetecalculator verduidelijkt wat mag en niet mag.

Lees meer

 

Privacy-problemen bij verkeersboeten.be? - Boetecalculator

Is de website verkeersboeten.be niet klaar voor de nieuwe Privacy-wetgeving? Boetecalculator licht het probleem rond snelheidsovertredingen toe.

Lees meer

 

Stressvrij de weg op tijdens de Week van de Mobiliteit

Stress leidt tot agressie en verkeersboetes. Boetecalculator vertelt je tijdens deze Week van de Mobiliteit hoe je stressvrij de weg op gaat.

Lees meer

 

Aangepaste flitsmarges, maar hogere boetes

Er wordt vanaf heden iets minder snel geflitst, maar het prijskaartje van de verkeersboetes loopt hoger op. Boetecalculator informeert over de stand van zaken.

Lees meer

 

Nieuwe A11: geen flitspalen, wel al bestuurders geflitst.

Op de nieuwe A11 tussen Knokke en Brugge gelden verschillende snelheidsbeperkingen. Boetecalculator waarschuwt voor snelheidsovertredingen.

Lees meer

 

Alcoholslot verplicht op elke auto?

Opnieuw dodelijke slachtoffers door rijden onder invloed. Is een verplicht alcoholslot de oplossing? Boetecalculator licht de discussie toe.

Lees meer

 

Ook ouders terug naar (rij)school

Gepubliceerd op 29-08-2017

Kennen de wegcode te slecht om onze kinderen te leren rijden? Begaan we zelf te veel verkeersovertredingen? Boetecalculator duikt in de feiten.

Lees meer

 

Flitspaal staat voor paal

In Oudenaarde kregen snelheidsovertreders vrij spel. Een bestuurder beplakte de flitscamera met kinderstickers. Boetcalculator licht toe.

Lees meer

 

Flitsende tekening voor tragere voet

Nieuwe sensibiliseringsactie: in oktober krijgt wie in Zaventem geflitst wordt, samen met de verkeersboete ook een kindertekening meegestuurd.

Lees meer

 

Belgen rijden 36,5 miljoen aan Franse verkeersboetes bij elkaar.

Opgelet voor snelheidsovertredingen in het buitenland. We reden in Frankrijk al 36,5 miljoen euro aan verkeersboetes bij elkaar tijdens de vakantie.

Lees meer

 

1 op 10 hardrijders is buitenlander

1 op 10 hardrijders op de Belgische wegen heeft een buitenlandse nummerplaat. Voortaan worden deze boetes makkelijker verstuurd en geïnd.

Lees meer

 

Welke verkeersregels gelden in een speelstraat?

Voor een speelstraat gelden er bepaalde verkeersregels die moeten gerespecteerd worden. Ben jij op de hoogte van die verkeersregels?

Lees meer

 

Paniek in Nieuwpoort maar ramp vermeden

Tegen hoge snelheid en met meer dan 2 promille alcohol in het bloed ingereden op een avondmarkt. De dame mag zich verantwoorden voor de politierechter.

Lees meer

 

Resultaten preventieve controle in regio Gent

De politie van de zone Puyenbroeck in regio Gent houdt regelmatig alcoholcontroles. Ook vorig weekend werden bestuurders betrapt op rijden onder invloed.

Lees meer

 

Doodrijder al maanden op vrije voeten?

Geen rijbewijs, 7 keer een rijverbod, overdreven snelheid, dodelijk slachtoffer en vluchtmisdrijf. De tijdelijke vrijlating van de man die dit op z’n kerfstok heeft doet heel wat stof opwaaien.

Lees meer

 

Wegpiraten voortaan veel strenger aangepakt

Zwaardere boetes en celstraffen voor rijden onder invloed, zonder rijbewijs of het plegen van vluchtmisdrijf goedgekeurd. Boetecalculator licht toe.

Lees meer

 

Brussel zet rem op hardrijders

In het tweede trimester van 2017 heeft de Brusselse politie zo’n 7 miljoen voertuigen gecontroleerd. Maar liefst 13 700 van de voertuigen bleken te hard te rijden!

Lees meer

 

Geflitst in het buitenland? 1 Belg op 10 betaalt boete niet.

28% van de Belgen die met de auto op vakantie gaan, komt thuis met een verkeersboete. 1 op 10 betaalt de boete niet. We lichten toe waarom je beter wel én tijdig betaalt.

Lees meer

 

Dagelijks 2 boetes voor te traag rijden

Wist je dat er jaarlijks zo’n 650 verkeerboetes worden uitgeschreven voor te traag rijden? Ook traag rijden brengt de verkeersveiligheid in het gedrang en dus volgt er een boete van €55.

Lees meer

 

Dode hoek slaat opnieuw toe

De technologie voor veilige kruispunten bestaat al 25 jaar. Waarom wordt deze niet toegepast. Kiest België resoluut voor doorstroming en capaciteit in plaats van verkeersveiligheid?

Lees meer

 

Geen gratis rijopleiding meer op school

Je theoretisch rijbewijs halen vanop de schoolbanken zal niet meer mogelijk zijn. Ben Weyts ziet meer in een online portaal met educatieve mogelijkheden voor alle leeftijden.

Lees meer

 

Verkeersboetes voortaan makkelijker geïnd

Voortaan worden verkeersboetes meer automatisch en dus ook makkelijker geïnd. Ontdek wat er wijzigt en hoe je online je boete kan betalen.

Lees meer

 

Meer flitsboetes door betere infrastructuur in zone 30

In de gevoelige zones waar de maximumsnelheid beperkt is tot 30 kilometer per uur, is de laatste jaren het aantal snelheidsovertredingen sterk toegenomen.

Lees meer

 

Rijden onder invloed = €100 per pint

Heel wat ongevallen worden veroorzaakt door rijden onder invloed. Politierechter Van Laethem wijst daarom hardleerse overtreders op de gevolgen voor hun portefeuille.

Lees meer

 

Vierde editie ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’

Het voorbije weekend werd in ons land voor de vierde keer ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’ georganiseerd. Maar liefst 41 605 personen werden gecontroleerd.

Lees meer

 

Verkeersongevallen in 2016 historisch laag.

De gedetailleerde cijfers betreffende de verkeersongevallen in 2016 werden gepubliceerd. Het aantal verkeersdoden daalde maar we hebben nog een hele weg af te leggen.

Lees meer

 

Zo ziet het nieuwe rijexamen er vanaf 1 juni uit.

Op 1 juni 2017 werd het rijexamen gewijzigd met als doel het aantal verkeersdoden op de weg te halveren. We zetten de wijziging even op een rij.

Lees meer

 

44 bestuurders betrapt op rijden onder invloed

De wodca-acties in Mechelen en Willebroek resulteerden in heel wat verkeersboetes. 10 automobilisten kregen zelfs een rijverbod van 15 dagen opgelegd.

Lees meer

 

Hardleerse wegpiraat krijgt 2x levenslang rijverbod

Rechtbank in Veurne nog vrij mild voor hardleerse wegpiraat met zwaar stafregister die ondanks levenslang rijverbod opnieuw dronken achter het stuur kroop.

Lees meer

 

Groen licht voor de supercomputer

Supercomputer regelt vanaf juni verkeerslichten in Antwerpen voor een betere doorstroming van het verkeer. Gedaan met nodeloos voor het rood licht staan!

Lees meer

 

Trager rijden = sneller thuis

Uit een studie van het BIVV blijkt dat sneller rijden geen tijdswinst oplevert. Integendeel! Een snelheidsovertreding levert je enkel een verkeersboete op.

Lees meer

 

Ook politie op jacht met slimme camera’s

Ook de politie gaat voortaan met slimme camera’s de baan op om wanbetalers van verkeersboetes uit het verkeer te halen tot de schuld vereffend is.

Lees meer

 

Verkeersboetes 5 procent duurder vanaf 1 mei

Op maandag 1 mei stijgen de tarieven voor de onmiddellijke inningen van verkeersboetes. Ze gaan omhoog met 5 procent. Wij geven graag even een overzicht.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen vastgesteld met superflitser

Vorige week woensdag tijdens de flitsmarathon stelde de politiezone Denderleeuw/Haaltert snelheidsovertredingen vast met een nieuwe NK7 superflitser.

Lees meer

 

Geflitst tijdens flitsmarathon? Boete!

Wie tijdens de voorbije flitsmarathon werd geflitst, mag een boete in de bus verwachten. Deze editie zal minstens 1,67 miljoen euro opleveren.

Lees meer

 

Flitsmarathon: nooit zo weinig snelheidsovertredingen

Tijdens de flitsmarathon afgelopen woensdag werden er nooit zoveel voertuigen gecontroleerd, maar werden ook nooit zo weinig snelheidsovertredingen begaan.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen: vandaag nieuwe flitsmarathon

Sinds deze ochtend 6 uur houdt de politie een nieuwe flitsmarathon: 24 uur lang controleren agenten of bestuurders geen snelheidsovertredingen begaan.

Lees meer

 

Sneller een verkeersovertreding door circulatieplan

Sinds het nieuwe Gentse circulatieplan begin deze maand in werking is getreden, begaan automobilisten gemakkelijker een verkeersovertreding.

Lees meer

 

Nainggolan blaast positief tijdens alcoholcontroles

De ochtend na de match tegen Griekenland werd Rode Duivel Radja Nainggolan tijdens alcoholcontroles betrapt met bijna 2 promille alcohol in het bloed.

Lees meer

 

Boete voor rijden onder invloed verminderd na donatie

Vorige zomer werd in Varsenare een man betrapt op rijden onder invloed. De boete werd uiteindelijk verminderd dankzij een donatie aan het Fonds Emilie Leus.

Lees meer

 

Extra alcoholcontroles tijdens Ronde van Vlaanderen

De politie hield tijdens de Ronde van Vlaanderen extra snelheids- en alcoholcontroles, om dronken bestuurders en snelheidsduivels uit het verkeer te halen.

Lees meer

 

195 bliezen positief tijdens Antwerpse alcoholcontroles

Bij recente snelheids- en alcoholcontroles, de zogenaamde Wodca-controleactie, bliezen 195 van de 9.111 gecontroleerde automobilisten positief.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen: mobiele trajectcontrole komt er

Er komt wel degelijk een systeem van mobiele trajectcontrole in Vlaanderen. Dit moet het hoge aantal snelheidsovertredingen naar beneden halen.

Lees meer

 

Openstaande verkeersboetes geïnd tijdens verkeersactie

De politiezone Geraardsbergen/Lierde voerde samen met Vlabel een verkeersactie uit. Er werd voor 21.000 euro aan openstaande verkeersboetes geïnd.

Lees meer

 

Efficiëntere inning buitenlandse verkeersboetes

Vanaf deze zomer worden de verkeersboetes van buitenlandse automobilisten efficiënter geïnd, en dit dankzij het crossborderproject.

Lees meer

 

Slachtoffers krijgen geen cent na verkeersovertreding

Wie werd veroordeeld voor een zware verkeersovertreding moet 200 euro storten in het Slachtofferfonds. Slachtoffers zien daarvan echter nooit een cent.

Lees meer

 

Gent: meer snelheidsovertredingen, minder criminaliteit

Vorig jaar daalde in Gent de criminaliteit, het aantal snelheidsovertredingen steeg echter, en dit dankzij de onbemande camera’s en de superflitspaal Lidar.

Lees meer

 

Verkeersboete betalen nu ook met bankkaart in Antwerpen

De politie van Antwerpen maakt sinds kort gebruik van mobiele betaalterminals, waardoor overtreders hun verkeersboete kunnen betalen met de bankkaart.

Lees meer

 

Minder snelheidsovertredingen door aanpassen limieten

Automobilisten zijn voorstander van variabele snelheden op de autosnelwegen. Dit moet leiden tot minder snelheidsovertredingen en meer verkeersveiligheid.

Lees meer

 

Bijna helft vrouwen kreeg nog nooit een verkeersboete

Uit de Mobiliteitsbarometer van de VAB blijkt dat 47 procent van de vrouwelijke Belgische automobilisten nog nooit een verkeersboete kreeg.

Lees meer

 

Meer mannen dan vrouwen begaan verkeersovertreding

Uit recente onderzoeken blijkt dat mannen vaker een verkeersovertreding begaan dan vrouwen. Machogedrag en zichzelf overschatten liggen hier aan de oorzaak.

Lees meer

 

3 snelheidsovertredingen per dag door bussen De Lijn

De buschauffeurs van De Lijn begingen vorig jaar 1.110 snelheidsovertredingen, oftewel 3 per dag. Ze doen het wel beter dan de gemiddelde Vlaming.

Lees meer

 

Agent kreeg derde keer boete voor rijden onder invloed

Een politieagent uit Avelgem werd door de Brugse politierechtbank voor de derde keer veroordeeld tot het betalen van een boete voor rijden onder invloed.

Lees meer

 

Handsfree bellen geen verkeersovertreding, maar onveilig

Uit een onderzoek van het BIVV blijkt dat het rijgedrag ook wordt beïnvloed door handsfree bellen. Dit is echter nog steeds geen verkeersovertreding.

Lees meer

 

Verkeersboetes om verkeersveiligheid te verhogen

Dankzij de goedkeuring van de programmawet voor het verkeersboetefonds worden verkeersboetes vanaf nu gebruikt om de verkeersveiligheid te verhogen.

Lees meer

 

Nieuwe flitspaal ziet elke verkeersovertreding

In Wallonië wordt binnenkort het nieuwe radarsysteem Mesta Fusion in gebruik genomen. Deze flitspaal zal elke verkeersovertreding kunnen registreren.

Lees meer

 

Boetes voor te hard rijden, maar geen tijdwinst

De geringe tijdwinst en de hoge boetes voor te hard rijden maken dat sneller rijden dan de geldende snelheidslimieten eigenlijk weinig voordelen heeft.

Lees meer

 

Meer snelheidsovertredingen in zone 30

De afgelopen 5 jaar begingen de Belgen steeds meer snelheidsovertredingen. Vooral de cijfers in de zone 30 zijn verontrustend.

Lees meer

 

Houten flitser stelt geen snelheidsovertredingen vast

In Nederename is er een houten flitspaal opgedoken. De bewoners zijn alvast enthousiast, aangezien er de laatste tijd veel snelheidsovertredingen gebeuren.

Lees meer

 

Laagste aantal positieve alcoholcontroles in 5 jaar

Tijdens de voorbije BOB-campagne had 2,26 procent van de bestuurders te veel gedronken. Dat is het laagste cijfer in 5 jaar tijd.

Lees meer

 

Geen boete betalen bij snelheidsovertreding in Luik

Bestuurders die een verkeers- of snelheidsovertreding begingen en hun boete niet hebben betaald, hoeven niet voor de politierechter te verschijnen.

Lees meer

 

‘Grote boodschap’ in combi tijdens alcoholcontroles

Tijdens alcoholcontroles vorig weekend in Leuven deed een bejaarde vrouw haar ‘grote boodschap’ in de combi. Zij mag zich verwachten aan een dure rekening.

Lees meer

 

Veel snelheidsovertredingen, maar flitsvuilbak afgevoerd

Slachtoffer van zijn eigen succes. De flitsvuilbak die bedoeld was om snelheidsovertredingen te meten, is afgevoerd om gevaarlijke situaties te vermijden.

Lees meer

 

Politie bevoegd om niet-betaalde verkeersboetes te innen

De Kamercommissie Binnenlandse Zaken keurde een wetsvoorstel goed dat politiediensten de bevoegdheid heeft om achterstallige verkeersboetes te innen.

Lees meer

 

Opletten geblazen voor een verkeersboete via e-mail

Zij die een e-mail kregen van de politie met de aanmaning om een verkeersboete te betalen, moeten opletten. Criminelen proberen zo geld af te troggelen.

Lees meer

 

Geflitst aan overweg? Boete!

Infrabel is begonnen met de plaatsing van flitspalen aan overwegen. Wie aan een spooroverweg wordt geflitst, mag een boete in de bus verwachten.

Lees meer

 

File ontweken = zware verkeersboete in de bus!

Ondanks alle waarschuwingen stond er zaterdag op de E313 toch een monsterfile. Wie toen een overtreding beging, mag een verkeersboete in de bus verwachten.

Lees meer

 

Camera’s halen wanbetalers verkeersboetes uit verkeer

Sinds 1 januari kan de douane de wagen van álle wanbetalers in beslag nemen. Daarvoor worden speciale camera's met nummerplaatherkenning ingezet.

Lees meer

 

Extra alcoholcontroles in derde ‘weekend zonder alcohol’

De federale en lokale politie voerden in het derde ‘weekend zonder alcohol’ in het hele land extra alcoholcontroles uit.

Lees meer

 

Verkeersboete niet betaald? Douane neemt auto in beslag

De douane kan sinds 1 januari de wagen van álle wanbetalers in beslag nemen. Een machtiging van een beslagrechter is daarvoor niet meer nodig.

Lees meer

 

Meer snelheidsovertredingen, maar Belg wil meer controles

Uit de Nationale VerkeersONveiligheidsenquête van het BIVV blijkt dat Belgen veel snelheidsovertredingen begaan, maar wel meer controles willen.

Lees meer

 

Nieuwe strategie alcoholcontroles is een succes

Tijdens de feestdagen werden de alcoholcontroles op een nieuwe manier uitgevoerd. Door plots op te duiken, is het bijna onmogelijk om eraan te ontsnappen.

Lees meer

 

Minder boetes te hard rijden voor Nederlanders

Nederlandse automobilisten kregen in de eerste helft van 2016 in België minder boetes voor te hard rijden, maar zijn wel koploper in andere verkeersboetes.

Lees meer

 

Alcoholcontroles oudejaar: 1 op 10 wil dronken rijden

Tijdens oudejaarsnacht worden er weer extra alcoholcontroles uitgevoerd. Toch wil bijna 8 procent nog steeds dronken achter het stuur kruipen.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen: in 2018 overal trajectcontrole

Tegen 2018 komen er op bijna alle Vlaamse snelwegen trajectcontroles, en dit om het aantal snelheidsovertredingen te doen dalen.

Lees meer

 

Nog steeds verkeersboetes ondanks arrest van Cassatie

De politierechtbanken leggen het arrest van het Hof van Cassatie gewoon naast zich neer. Daardoor komen de verkeersboetes niet in het gedrang.

Lees meer

 

Persbericht: 21% van verkeersovertreders niet van plan rijgedrag aan te passen na boete

Uit een grootschalig onderzoek van onze website blijkt dat 21% van de verkeersovertreders niet van plan is zijn rijgedrag aan te passen na een boete.

Lees meer

 

BOB-campagne: aantal alcoholcontroles opgevoerd

Vorig weekend stak de huidige BOB-campagne een tandje bij. Er werden aanzienlijk meer alcoholcontroles uitgevoerd.

Lees meer

 

Boetes te hard rijden onwettig? Politie blijft flitsen!

De boetes voor te hard rijden mogen dan al onwettig zijn, de agenten krijgen voorlopig geen nieuwe richtlijnen opgelegd en snelheidscontroles gaan door.

Lees meer

 

12.408 automobilisten krijgen boete voor vluchtmisdrijf

Vorig jaar werden 12.408 automobilisten veroordeelt tot het betalen van een boete voor vluchtmisdrijf, een rijverbod en/of een gevangenisstraf.

Lees meer

 

Elke verkeersboete op basis van nummerplaat onwettig

Elke verkeersboete die een agent uitschrijft op basis van een nummerplaat, zonder dat hij de automobilist ook heeft tegengehouden, is onwettig.

Lees meer

 

BOB-campagne: geen alcoholcontroles door stakingen?

Politievakbond NSPV diende een verzoek tot staking in. Daardoor komen de geplande alcoholcontroles tijdens de eindejaarsperiode mogelijks in het gedrang.

Lees meer

 

Boete voor rijden onder invloed 400 euro duurder

Wie vanaf 1 januari door de politierechter wordt veroordeeld tot betaling van een boete voor rijden onder invloed, zal dieper in de buidel moeten tasten.

Lees meer

 

Alcoholcontroles: Verkeersveilige Nacht Oost-Vlaanderen

In het kader van de Verkeersveilige Nacht werden in gans Oost-Vlaanderen alcoholcontroles georganiseerd, ook in de politiezone Deinze-Zulte.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen goed voor 9.300 boetes per dag

In de eerste helft van dit jaar begingen alle automobilisten samen net geen 1,7 miljoen snelheidsovertredingen, oftewel zo’n 9.300 boetes per dag.

Lees meer

 

Verkeersboetes niet-betalers 35 procent duurder

Het innen van verkeersboetes zal op een andere en eenvoudigere manier gebeuren. Bovendien zullen de nog te betalen boetes stijgen met 35 procent.

Lees meer

 

Verkeersboete bij meer dan 70 km/h buiten bebouwde kom

Vanaf 1 januari wordt 70 km/h de norm buiten de bebouwde kom. Het is dus opletten geblazen, als je een verkeersboete wil vermijden.

Lees meer