Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

Meerdere snelheidsovertredingen

Als je binnen het jaar meerdere snelheidsovertredingen begaat, dan zal het bedrag van de geldboete of de lengte van het rijverbod worden verdubbeld. Maar er is meer.

Ben je een jonge bestuurder (minder dan 2 jaar een rijbewijs), dan zal je een rijverbod worden opgelegd, als je de maximumsnelheid met meer dan 20 km/h binnen of 30 km/h buiten de bebouwde kom overschrijdt. Hij of zij moet bovendien na zijn rijverbod theoretische en/of praktische proeven afleggen om zijn rijvaardigheid opnieuw te bewijzen.

Als één van die snelheidsovertredingen een ongeval tot gevolg had, kan de rechter een zwaardere straf opleggen. Blijft het ongeval beperkt tot blik- en materiële schade, dan riskeer je geen hogere geldboete. Zijn er echter gewonden of zelfs dodelijke slachtoffers gevallen, dan kan je worden veroordeeld voor onvrijwillige slagen en verwondingen.

Beging je meerdere snelheidsovertredingen binnen het jaar en wil je graag weten hoe hoog de boete zal zijn, laat die dan berekenen door onze boetecalculator.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: