Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 004 personen een verkeersboete!

Gemakkelijk je verkeersboete berekenen

Beging je een snelheidsovertreding? Werd je betrapt op rijden onder invloed van alcohol of drugs? Of pleegde je vluchtmisdrijf? Iedereen begaat al eens een overtreding in het verkeer. Je bent zeker niet de enige. Of was je recent betrokken in een verkeersongeval en bracht je daarbij iemand onopzettelijke letsels (al dan niet met de dood tot gevolg) toe? Een ongeval is zo gebeurd. Natuurlijk ben je achteraf benieuwd wat je straf zal zijn. De minimale en maximale boetes die politierechtbanken voor deze verkeersovertredingen opleggen, liggen vaak erg ver uit elkaar. Hoe hoog een verkeersboete zal zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. Gelukkig kan je tegenwoordig zelf je verkeersboete gemakkelijk berekenen, zo ook met onze boetecalculator.

Door zelf je verkeersboete te berekenen, weet je al onmiddellijk waar je je kan aan verwachten, en sta je later niet voor een verrassing. In België hangt de boete af van de categorie verkeersovertreding die je begaat. Er bestaan 4 verschillende categorieën, namelijk van de 1ste, 2de, 3de en 4de graad. Dit wordt bepaald door de ernst van de gemaakte overtreding. Hoe groter het risico op een ongeval als gevolg van je verkeersgedrag, hoe hoger de graad en dus hoe hoger de boete zal zijn. Onder de 1ste graad vallen de lichte overtredingen, bijvoorbeeld het niet gebruiken van de richtingaanwijzers of het parkeren bij een onderbroken gele belijning. Oplopend in ernst volgen de overtredingen van de 2de, 3de en 4de graad. Voor (zwaardere) overtredingen van de 4de graad bepaalt de politierechtbank de hoogte van de verkeersboetes.

Beging je een verkeersovertreding? Met onze boetecalculator kan je gemakkelijk zelf je verkeersboete berekenen. Zo vermijd je een hoop stress en kom je niet voor een verrassing te staan.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: