Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

kan er geflitst worden op privé terrein

Goedenavond. Is een flitsboete geldig als het meettoestel zich op privé terrein bevindt? Op het internet zegt de ene van wel de andere van niet tenzij ze toestemming hebben van de eigenaar van het terrein

 

Deze vraag is er geen eenduiding antwoord. Vooreerst hangt het er vanaf wat u bedoelt met ''privé terrein". Een parking bijvoorbeeld behoort tot de openbare weg ongeacht aan wie hij toebehoort, als hij toegankelijk is voor en mag gebruikt worden door iedereen. Dan staat het vast dat de wegverkeerswet erop van toepassing is en dan politie vaststellingen mag doen. Indien het werkelijk om privé terrein gaat, vrees ik dat de politie toch kan overgaan tot vaststelling van inbreuken. Er zijn rechtbanken die van mening zijn dat de weggebruikers ook in de private plaatsen de aanduidingen van snelheidsbeperking naleven 
Zij hebben hiervoor wel de toestemming niet nodig van de eigenaar. De eigenaar kan wel vragen aan de politie om zijn eigendom te verlaten. 

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: