Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

wat is de minimumbreedte van een straat voor het uitvoeren van een manoeuvre

in verband met het manoeuvre keren in een smalle straat tijdens het rijexamen had ik een vraagje. Volgens de website "de rijprof" zou de minimumbreedte van een straat minstens 6 meter zijn om te keren tijdens het examen. Het examencentrum zelf beweert dat er geen regels bestaan betreffende de minimumbreedte voor het manoeuvre, ook niet over het aantal bewegingen die gemaakt moeten worden. Het 1 spreekt dus het ander tegen. Wie heeft hierin nu gelijk? Had al enkele andere bronnen aangesproken maar tot nog toe bleef m'n vraag onbeantwoord. kunnen jullie me hierin bijstaan? Alvast bedankt!! Grtjs, 

 

Er zijn geen specifieke regels opgenomen in de wet wat betreft de breedte van de straat bij het keren, noch wat betreft het aantal rijbewegingen. De examinator zal u steeds in een straat laten keren waar het mogelijk is met een beperkt aantal bewegingen uw voertuig te keren. (u kan de informatie terugvinden op de website van goca)

 

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: