Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 006 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

geldingsduur snelheidsbeperking bij digitale verkeersborden

Ik heb geen boete gekregen. In Brecht heeft de gemeente recent de digitale flitsborden voor zone 30 bij een school vervangen door vaste borden. Dit op een brede baan met door bermen afgescheiden fietspaden, snelheidsbeperking 70 km per u en hoofdzakelijk doorgaand verkeer. Dit beantwoordt niet aan de regels van de Vlaamse overheid. Ik hou me aan de beperking tot 30 km en ben zowat de enige, wat levensgevaarlijk is. Ik ben al een keer bijna van de baan geramd door een achterligger. Eerlijk, als mijn kleinkinderen op de achterbank zitten weet ik niet of ik me aan 30 ga durven houden. Wat zijn de consequenties als ik 70 rijd en geflitst word? Wat kan ik doen om deze gevaarlijke situatie te laten aanpassen? De gemeente weigert, ze vinden digitale borden te duur. De vaste verhogen nochtans de veiligheid aan de school niet, omdat bijna niemand zich eraan houdt.

 

Als ik u vraag goed begrijp dan kaart u de situatie aan waarbij de digitale borden met een snelheidsbeperking van 30 km/u geldig tijdens de periodes van vertrek en aankomst bij een school vervangen werden door vaste borden waar de snelheidsbeperking van 30 nu te allen tijde geldt. Vroeger was het waarschijnlijk zo dat u wel 70 km/u mocht rijden buiten de schooltijden. In deze situatie mocht de beperking van 30 km / u enkel gelden tijdens aankomst en vertrek van kinderen aan de school daarbuiten mocht het 70 km /u zijn : de snelheidsbeperking die is aangeduid door middel van signalisatie met veranderlijke informatie, mag slechts gebruikt worden tijdens de periodes van aankomst en vertrek van de kinderen aan de school. 

Door het feit dat de gemeente nu vaste borden heeft gezet van 30 km/u geldt deze regeling niet en dient men te allen tijde 30 km/u rijden. (artikel 9.9 1° b MB 11-10-1976)

Als u 70 km/u rijdt, waar de maximale toegelaten snelheid 30 km/u bedraagt, zal u gedagvaard worden voor de politierechtbank. U riskeert hiervoor een geldboete van 10 tot 500 euro (te vermenigvuldigen met 8), alsook een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar. U kan de gevaarlijke verkeerssituatie steeds aankaarten bij het Vlaams Verkeerscentrum via www.meldpuntwegen.be of het gratis telefoonnummer 1700 van de Vlaamse overheid (elke werkdag vanaf 9 uur tot 19 uur).

 

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: