Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

mag men zijn onmiddellijke inning cash betalen?

adminstratieve inning voor bedrag 400€ voor hoogteoverschrijding : 27 cm Inspecteurs zijn meegereden van Gentbrugge naar Kruishoutem om bedrag Cash te ontvangen. Indien we niet cash zouden betalen, dan stelde men een PV op die ons meer dan 1500€ zou kosten. We moesten dit zien als een cadeau. Per bankkaart was onmogelijk ! Is dit correct ? Hoe weten wij zeker dat bedrag naar overheid gaat ? Dank

 

Dit is vreemd. Indien u een woonplaats of vaste verblijfplaats hebt in België is het juist niet toegelaten om een onmiddellijke inning cash te betalen. Dit moet via bank- of kredietkaart of overschrijving. Indien u geen woonplaats of vaste verblijfplaats in België  hebt dan dient de betaling cash te gebeuren. (artikel 9 en 16 KB van 19 april 2014 betreffende de inning en consignatie van een som bij de vaststelling van overtredingen inzake het wegverkeer) Het formulier dat u bijvoegde bewijst dat u de som wel degelijk betaald heeft. De betaling doet de strafvordering in principe ook vervallen, Mocht u toch nog aangesproken worden om een som te betalen, kan u deze strook voorleggen als bewijs. Het bedrag is wel correct. (artikel 8 §6 1° b) Decreet 24 november 2016)

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: