Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

welke boete kan je riskeren als je rijdt in een voetgangerszone

Ik heb net twee processen-verbaal ontvangen voor het rijden in de voetgangerszone te Brussel, Anspachlaan .  ik geeft u toe dat bij onze aankomst in Brussel wij een beetje rond gereden om onze locatie in de Steenstraat te vinden.  Bij een voetgangerszone hebben we zelfs onze weg gevraagd aan een politieman. Ik ben twee keer voorbijgereden in deze laan (30 minuten verschil) zonder zelfs te weten dat het voetgangerszone is gezien andere Belgische voertuigen daar reden.  Te meer onze GPS gaf ons straten aan die geblokkeerd waren voor werken en er was een omleiding die wij gevolg hebben. Gelieve mij te zeggen hoe ik mijn goede trouw kan aantonen.

 

Rijden in een voetgangerszone is een eerstegraadsovertreding, waarvoor u bijgevolg niet voor de rechtbank moet verschijnen. (art 2, 1. 6° KB 22 december 2003 tot aanwijzing van de zware overtredingen per graad van de algemene reglementen genomen in uitvoering van de wet betreffende de politie over het wegverkeer).

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: