Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 007 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

kan een rijverbod vervangen worden door een geldboete?

Ik zit in een zeer delicate toestand.

Inderdaad ik werd veroordeeld tot een verval van het recht tot sturen voor een periode van 6 maanden voor overdreven snelheid die in het begin, voor zover ik mij herinner, een boete was
Ik ben zeer bezorgd gezien ik mijn rijbewijs nodig heb om te werken. Ik ben bezorger.   Ik vroeg mij af men mijn vervallenverklaring kan omzetten in een boete die ik dan zou betalen, zoniet zal ik mijn werk verliezen en werkeloos worden.

 

Tegen een uitspraak van de politierechtbank kan je in beroep gaan, Dit kan wel slechts gedurende 1 maand na de uitspraak (artikel 172 wetboek van strafvordering). Van zodra u 40 km/ uur buiten de bebouwde kom en 30 km/uur binnen de bebouwde kom te snel reed, is de rechter echter verplicht een rijverbod op te leggen. Het rijverbod zal dus nooit volledig kunnen vervangen worden door een geldboete in dat geval. (artikel 29, §3 wet Wegcode)

 

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: