Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekent 001 persoon een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

dienen flitscamera's geijkt te worden?

Ik werd geflitst  in de bebouwde kom aan 77 km/u gecorrigeerd op 71 km/u. ik moet de som van  €160 betalen. Het PV werd op tijd en stond opgestuurd.  Toen ik dingen opzocht op het internet blijkt da de politieman een test dient te doen  elke dag dat hij zijn radar gebruikt (Gatso 24c) indien hij niet bij machte is om te bewijzen dat die dag de test werd gedaan, dan zou ik klaarblijkelijk alle kansen hebben om vrijgesproken te worden. Info of intox? Te weten dat op het pv, blijkt dat het toestel reglementair is en werd gecontroleerd één jaar geleden. (termijn van 2 jaar). Ik ben ook ter plaatse gegaan  en ik heb vastgesteld dat zich daar een boom bevindt op 10 meter van de as van de auto (foto ter staving) in de gebruiksaanwijzing van de “Gatso” staat geschreven dat het toestel steeds dient geplaatst te worden op 10 m van een obstakel zoals  een boom of ander bord.  Eveneens aan de andere kant van de weg (twee rijstroken) bevindt zich noch een metalen afsluiting die een foute berekening door het toestel zou kunnen veroorzaken zoals de boom die te dicht staat.
Met deze inlichtingen, denkt u dat het verstandig zou zijn om dit PV aan te vechten ?

 

De dienst verkeer-radar (snelheidscontrole) benadrukt voortdurend dat er op de flitslocatie geen metalen voorwerpen aanwezig mogen zijn die de straal kunnen weerkaatsen. Het is immers zo dat de golven van een flitscamera normaliter op een voorbijrijdende auto vallen en worden teruggekaatst. Op die wijze wordt dan de snelheid berekend, Het kan wel zijn dat de vangrail hier ver genoeg stond, omdat u aangeeft dat dit aan de overkant van de baan was. Een boom daartentegen reflecteert niet, kleine afwijkingen worden namelijk steeds opgevangen door de correctie van 6 procent die altijd toegepast wordt op de gemeten snelheid. Flitscamera's moeten inderdaad steeds geijkt zijn, maar een ijking is 2 jaar geldig, dus dit moet slechts om de twee jaar herhaald worden.  (KB betreffende de goedkeuring, de ijking en de installatie van de meettoestellen gebruikt om toezicht te houden op de naleving van de wet betreffende de politie over het verkeer en haar uitvoeringsbesluiten),

 

 

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: