Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 004 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

wat is de boete voor het negeren van het verbodsbord C1?

Ik  ben een eenrichtingsstraat ingereden en de politie reed achter mij in Brussel.
Ik ontving een PV maar geen boete en dus zal ik opgeroepen worden voor de politierechtbank
Ik kreeg mijn rijbewijs in januari 2016.  Welke zij de boetes en straffen die worden opgelegd?

 

Het foutief  inrijden van een eenrichtingsstraat betekent dat je het verbodsbord C1 genegeerd hebt. Dit is een derdegraadsovertreding (art 3, 39° KB tot aanwijzing van de overtredingen per graad van de algemene reglementen genomen ter uitvoering van de wet betreffende de politie over het wegverkeer). Deze overtredingen worden voor de rechtbank gestraft met geldboetes van 30 tot 500 euro (te vermenigvuldigen met 6 indien de feiten gebeurd zijn in 2016 en met 8 indien de feiten gebeurd zijn in 2017), Daarnaast moet u ook een verplichte bijdrage aan het slachtofferfonds betalen van 200 euro. Ten slotte heeft de rechter ook nog de mogelijkheid om een rijverbod op te leggen van minimul 8 dagen en maximum 5 jaar, maar hij is hier niet toe verplicht, (art 29 en 38 Wegverkeerwet).

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: