Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

binnen welke termijn dient een proces-verbaal te worden opgestuurd?

Ik ontving vandaag, 28.11.2016, een PV voor overdreven snelheid in datum van 24.10 (61 gecorrigeerd in plaats van 50 km/u) Ik geef de inbreuk toe, maar ik verbaas mij over de overschrijding van de termijn van 14 dagen voor de ontvangst van de brief.
Indien ik dit vermeld op het aangehecht document, wat kan ik dan hopen? Een vermindering van het bedrag ?  ik denk dat dit geen aanleiding geeft tot nietigheid.

 

Artikel 62 van de wegverkeerswet bepaalt inderdaad dat het PV binnen de 14 dagen aan de overtreder moet worden toegezonden. Indien dit laattijdig gebeurt, is dit PV inderdaad niet nietig, het heeft dan alleen niet meer de bijzondere bewijskracht die het normaal heeft. Als u de overtreding niet betwist, doet u er beter aan de boete gewoon te betalen. Indien u zich namelijk niet akkoord verklaard met de boete, zal de zaak voor de rechter gebracht worden en dan mag de rechter zich ook steunen op de foto van de flitspaal, waardoor u toch zal veroordeeld worden en een minimum boete van 60 euro zal moeten betalen, plus de gerechtskosten.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: