Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

wat is de verjaringstermijn voor de strafvordering van een snelheidsovertreding?

Een jaar geleden werd ik geflitst aan 180km/u (gecorrigeerde snelheid) in plaats van 120… ik ontving +/- 2 weken later het oorspronkelijk PV.  Sindsdien niets meer.  Is er een verjaringstermijn van één jaar of niet ?  kan ik mijn oproeping voor de rechtbank nog ontvangen ?

 

In principe verjaart de strafvordering van een snelheidsovertreding na een jaar (artikel 68 wet betreffende de politie over het wegverkeer). Het is echter ook mogelijk dat deze verjaring gestuit wordt, Dit wil zeggen dat de verjaringstermijn door een bepaalde handeling opnieuw begint te lopen. Een van deze handelingen is bijvoorbeeld de dagvaarding of daden van onderzoek (bijvoorbeeld opvragen strafregister). Stuiting kan er wel maximaal voor zorgen dat de oorspronkelijke verjaringstermijn verdubbeld wordt (artikel 22 VTSV). De strafvordering van een snelheidsovertreding verjaart dus hoe dan ook na 2 jaar. In uw geval is het dus de vraag of er daden van onderzoek verricht zijn binnen dit jaar, dit kunnen wij nagaan door het strafdossier in te kijken,

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: