Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 009 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

kan men rijbewijs terugkrijgen alvorens het slagen voor de oplegde proeven?

Goeiedag

U hebt mijn zoon XXX verdedigd.  Hij moest 15 dagen intrekking krijgen van het rijbewijs + doen van een theoretisch examen + medisch onderzoek. Hij heeft zijn rijbewijs afgegeven 15 dagen geleden.  Echter voor het medisch onderzoek heeft hij het document om te betalen slechts ontvangen op 19 oktober.  Hij heeft onmiddellijk betaald en heeft slechts de bevestiging van de betaling ontvangen op 25 oktober.  De eerste afspraak die men hem voorstelt is op 22 november … in het totaal bijna 2 maanden zonder rijbewijs voor een straf va n15 dagen !! hij heeft zijn auto nodig om naar de hogeschool te gaan.

Bestaat er voor u een mogelijkheid om iets te doen ? kan hij zijn rijbewijs voorlopig terugkrijgen ?

 

Hieraan kunnen wij helaas niets doen. Indien er proeven worden opgelegd door de rechter, moet u hier eerst voor slagen voordat u uw rijbewijs terug kan krijgen. Zolang u deze proeven niet heeft ondergaan en dus geen bevestiging heeft dat u geslaagd bent, mag men uw rijbewijs niet teruggeven. Het enige wat u kan doen, is tijdig een afspraak vastleggen met één van de examencentra zodat u binnen het opgelegde rijverval de nodige proeven hebt afgelegd. Doorgaans wordt het rijverbod 2 tot 3 maand na het definitieve vonnis aan u betekend. Als u dus na twee maand nog steeds geen brief met de mogelijke examencentra en instellingen heeft ontvangen kan u steeds contact opnemen met het politieparket om de nodige documenten eventueel zelf af te halen.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: