Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 006 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

kan je veroordeeld worden voor vluchtmisdrijf als je gepraat hebt met de tegenpartij?

Beste mevrouw, Mijnheer, ik zou nadere gegevens wensen te bekomen met betrekking tot een beslissing van het Hof van Cassatie van 25.03.1980 dat u aanhaalt op uw site.  Volgens Strada et Juridad, geeft de samenvatting van het artikel absoluut niet weer wat u uitlegt.  Echter de volledige tekst is niet meer beschikbaar.  Indien u een copie van dit artikel heeft zou ik dit graag ontvangen.

 

In het arrest van 25 maart 1980 heeft het Hof van Cassatie beslist dat het feit dat de bestuurder na een ongeval heeft gepraat met de tegenpartij en deze bestuurder ook kon geïdentificeerd worden a.d.h.v. zijn nummerplaat niet belet dat er uit andere elementen kan afgeleid worden dat hij toch achteraf de vlucht heeft genomen en zich dus opzettelijk aan de dienstige vaststellingen heeft willen onttrekken. (http://www.jura.be/secure/documentview.aspx?id=rn87472&check=true, http://www.moniteur.be/_tridion/cass/ac/1979-80-4.pdf, staat dus fout op de site bij vluchtmisdrijf - rechtspraak en rechtsleer)

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: