Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekent 001 persoon een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Het bedrag van een minnelijke schikking ontvangen door een minderjarige

Graag zou ik eens uw jullie advies wensen betreffende het volgende voorval. Op 02/11/2016 rijdt onze zoon door het rood licht. Enkele dagen later ontvangen wij papieren in de brievenbus waarbij er gevraagd wordt of wij akkoord gaan met een minnelijke schikking. Eind januari ergens krijgen we deze minnelijke schikking in de brievenbus. Onze zoon heeft een boete van 175€ aan zijn been. Ik dacht hier klopt iets niet, dus belde ik naar de politierechtbank in Kortrijk. Het kwam erop neer dat mijn zoon onterecht als volwassen werd berecht. Welk bedrag dient hij uiteindelijk te betalen als minderjarige?

 

Er bestaat een ongeschreven regel binnen het parket van Kortrijk dat indien het een minderjarige betreft tussen de 16 en 18 jaar dat het bedrag van de minnelijke schikking wordt gehalveerd.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: