Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

dient men een buitenlands voertuig in België inschrijven?

Ik ben Nederlander en woon in België sinds 2010. Ik beschik over een Belgische ID kaart en inmiddels ook een Belgisch rijbewijs.

Ik heb ca. 6 jaar in een auto met Nederlands nummer gereden en heb daar een keer een bekeuring voor gekregen in 2012. Ca. 1 jaar geleden ben ik door de plaatselijke politie aangehouden en werd mij een verbod opgelegd nog verder met een Nederlandse kentekenplaat te rijden omdat ik in België woon. De reden was dat ik op deze manier geen wegenbelasting betaal. Men dreigde mij zelfs om de wegenbelasting alsnog met terugwerkende kracht op te leggen plus een boete. Nu is het betreffende voertuig een klassieker ouder dan 25 jaar. In België is hiervoor geen wegenbelasting verschuldigd, in Nederland 25 % van het jaartarief, ouder dan 40 jaar is vrij van wegenbelasting. Terugkomend op het verbod is de redenering volgens mij niet juist. Ik dien in dit geval geen wegenbelasting te betalen in België aangezien het voertuig ouder is dan 25 jaar.
Is dit puur de wet of is het vanwege de wegenbelasting die men als reden opgeeft ?

 

Voertuigen met een buitenlandse kentekenplaat, die eigendom zijn van personen die in België verblijven, moeten ingeschreven worden in België. Er zijn hier wel een aantal uitzonderingen op, bijvoorbeeld als u een buitenlandse werkgever hebt maar dit is waarschijnlijk niet van toepassing? (artikel 3 KB betreffende de inschrijving van voertuigen)

 

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: