Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

kan men rijbewijs terugkrijgen alvorens het slagen voor de oplegde proeven?

Goede dag. U hebt mijn zoon verdedigd. hij kreeg 15 dagen intrekking van het rijbewijs + opnieuw doen van het theoretisch examen + medisch onderzoek.  Hij heeft zijn rijbewijs ingeleverd op 05 oktober te Leuven. Hij heeft zijn theoretisch examen opnieuw afgelegd en is geslaagd 15 dagen geleden. Echter voor het medisch onderzoek heeft hij een betalingsformulier ontvangen om slechts tegen 19 oktober te betalen.  Hij heeft onmiddelliljk betaald en kreeg daarop slechts bevestiging van betaling op 25 oktober.  De eerste afspraak die men hem voorstelde  was op 22 november ,,, in totaal zal hij dus ongeveer 2 maanden zonder rijbewijs geweest zijn voor een straf van 15 dagen!!! hij heeft zijn auto nodig om naar de hogeschool te gaan.  is er een mogelijkheid voor u om iets te doen? kan hij voorlopig zijn rijbewijs terugkrijgen ?

 

Hieraan kunnen wij helaas niets doen. Indien er proeven worden opgelegd door de rechter, moet u hier eerst voor slagen voordat u uw rijbewijs terug kan krijgen. Zolang u deze proeven niet heeft ondergaan en dus geen bevestiging heeft dat u geslaagd bent, mag men uw rijbewijs niet teruggeven. Het enige wat u kan doen, is tijdig een afspraak vastleggen met één van de examencentra zodat u binnen het opgelegde rijverval de nodige proeven hebt afgelegd. Doorgaans wordt het rijverbod 2 tot 3 maand na het definitieve vonnis aan u betekend. Als u dus na twee maand nog steeds geen brief met de mogelijke examencentra en instellingen heeft ontvangen kan u steeds contact opnemen met het politieparket om de nodige documenten eventueel zelf af te halen.

 

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: