Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekent 001 persoon een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

wanneer verjaring parkeerretributies?

geachte, ik kreeg een dagvaarding van een gerechtsdeurwaarder voor een parkeerretributie die gemaakt is op 12/12/2015 ! ! !. blijkbaar heb ik die niet betaald, en al 2 aanmaningen gekregen van OPC. ik weet nu echt niet meer dat ik dit een jaar geleden heb voorgehad. Mijn vraag is: kan dat zomaar na een jaar dat ik plots gedagvaard wordt ?? wat zegt de wet hierover ? ben ik verplicht al die kosten die de gerechtsdeurwaarder aanrekent 
betalen ? 

 

Parkeerretributies verjaren pas na 10 jaar (artikel 2262bis BW). Indien er u reeds een aantal aanmaningen gestuurd worden kan de politie bij niet-betaling inderdaad dagvaarden via de gerechtsdeurwaarder. Indien u veroordeeld wordt voor de rechtbank moet u inderdaad deze kosten van de gerechtsdeurwaarder betalen.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: