Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

kan er een voorlopig rijbewijs met een code worden opgelegd?

Ik heb namelijk een vraag in verband met een vluchtmisdrijf dat een familielid van mij heeft verroorzaakt. Nu is hij voor de rechter moeten komen en heeft zijn sanctie gekregen. 3 maanden rijverbod en rijbewijs moeten herafleggen en psychische testen ook. Hij heeft zijn rijbewijs herdaan zonder enig probleem. Nu wat er ook gebeurde is is dat de aanvraag voor psychische testen niet op zijn naam stond wel het juiste adres!!!! IS DIT GEEN PROSEDURE FOUT?

Maar bij zijn psychische testen was alles in orde!!!!! Tot hij in een potje moest plassen. Voor hem was dit een probleem wegens hij een jointje had gerookt (paar dagen ervoor) en natuurlijk heeft hij deze niet willen doen. Een beetje geergerd heeft hij misplaatste commentaar gezegd. De dag erna belde hij om een nieuw afspraak te maken en om zich te verexcuseren en ze vermelde hem dat het pas volgend jaar mogelijk was... dus bij deze is hij naar een ander kantoor gegaan voor die psychische testen en daar kon het wel. Maar bij deze psychiater ging het niet goed hij kondigde aan dat hij een verlopig rijbewijs ging krijgen met een code!! (Waar er twee jaar voorwaardelijk zou staan).
Kan dit? Mag dit? Ik versta niet goed dat de ene psycholoog ja zegt en de ene neen zegt!!!
Kan hieromtrent iets gedaan worden of niet?

 

Indien de expert van mening is dat u een drugsprobleem heeft, maar dat dit niet zo ernstig is dat u rijongeschikt moet verklaard worden, kan er inderdaad een code aangebracht worden op uw rijbewijs. Deze code houdt dan een voorwaarde of een beperking van je rijbewijs in . In het geval van uw familielid zal deze code wellicht een nultoleratnie qua drugs en /of drank inhouden, De codes en hun betekening vind je in bijlage 7 van het KB betreffende het rijbewijs van 23 maart 1998, Aangezien uw familielid bij de ene deskundige nog niet in het potje geplast had, is het logisch dat hij niet tot dezelfde diagnose kom als de tweede deskundige, De beperking situeert zich namelijk op gebied van drugs, hetgeen de eerste deskundige niet afdoende heeft kunnen controleren.

 

 

 

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: