Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 009 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

wat is het gevolg indien ik parkeer voor een poort waarbij mijn eigen nummerplaat niet ver

 

Vandaag kregen ik en mijn vriendin een gasboete in de bus. Onze auto stond op de straat voor onze garage geparkeerd (mijn garage is moeilijk bereikbaar, na een smalle helling naar beneden en mijn vriendin is dit nog niet gewoon). We kregen al twee boetes elk ter waarde van 110 euro. Dit was van November, dus we vrezen dat er nog een paar extra zullen arriveren. Nu is mijn vraag of ik mijn auto al dan niet voor mijn eigen garage mag parkeren (de nummerplaat van de vorige eigenaar hangt wel nog boven mijn garage en komt dus niet met mijn nummerplaat overeen). En als die GAS-boetes pas een dikke maand na het eerste feit aankomen, kan ik dan de boetes die erop volgen betwisten, omdat we hier niet van op de hoogte waren

 

Je mag enkel parkeren voor je eigen garagepoort als je nummerplaat duidelijk leesbaar op je garagepoort is aangebracht (artikel 25,1, 3° KB houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg). Aangezien de nummerplaat van de vorige eigenaar nog aan de garagepoort kleeft, zijn de boetes dus terecht en heeft het weinig zin deze aan te vechten. U verwijdert dus best meteen de oude nummerplaat van de garagepoort en kleeft het best zo snel mogelijk uw eigen nummerplaat eraan. 

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: