Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 007 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

mag men blijven staan indien je een boete ontvangt voor verkeerd parkeren?

Onlangs kreeg ik een parkeerboete omdat ik eventjes geparkeerd had op een niet toegelaten parkeerplaats voor een school. De wagen voor mij had geen parkeerboete op de voorruit maar de agent zei mij dat hij daar al van smorgens stond en toen een boete had gekregen en daardoor de hele dag op die plaats mocht blijven staan die nochtans door de politieagent zelf t.o.v mijn overtreding als oorzaak van enorme verkeerschaos werd bestempeld. Ik wist dat dit systeem geldt indien men op een betalende parkeerplaats niet heeft betaald, dan krijgt men een boete van 20,- en mag de hele dag blijven staan. Geldt dit ook voor parkeren op niet toegelaten parkeerplaatsen ? 

 

 Indien u verkeerd geparkeerd staat en u krijgt hiervoor een boete, wil dit niet zeggen dat u ineens gerechtigd bent daar te parkeren. Het gaat om een plaats waar u niet mag parkeren, dus door parkeergeld te betalen brengt u zichzelf niet in de regel. Wel is het zo dat een politieagent u niet twee maal voor hetzelfde feit mag bestraffen.  U moet eerst kennis krijgen van de vaststelling van de overtreding, zodat u de kans heeft uw voertuig te verwijderen, Indien het voertuig echter dagen, weken of maanden verkeerd geparkeerd blijft staan zullen er wel zwaardere maatregelen getroffen worden.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: