Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 005 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Welk stuurverbod riskeer ik onmiddellijk nadat ik positief heb geblazen?

Na het afleggen van een positieve ademtest of ademanalyse is het voor u verboden om nog een voertuig te besturen. De politie zal u dan ook onmiddellijk een stuurverbod kunnen opleggen van 3, 6 of 12 uur, afhankelijk van de ernst van de overtreding: U krijgt een onmiddellijk stuurverbod van 3 uur wanneer: - ademanalyse 0,22 – 0,35 mg/l UAL - ademanalyse niet mogelijk en ademtest 0,22 – 0,35 mg/l UAL (= A) U krijgt een onmiddellijk stuurverbod van 6 uur wanneer: -ademanalyse ? 0,35 mg/l UAL -ademanalyse niet mogelijk en ademtest ? 0,35 mg/l UAL (= P) weigering ademtest of ademanalyse - geen test of analyse wegens andere reden dan weigering en duidelijke tekenen van alcoholopname U krijgt een onmiddellijk stuurverbod wanneer: - geen test of analyse wegens andere reden dan weigering en blijkbaar in een toestand van dronkenschap of soortgelijke toestand Als u een stuurverbod wordt opgelegd, zal u uw rijbewijs moeten afgeven aan de politie voor de duur van het stuurverbod. Werd u een stuurverbod van 6 of 12 uur opgelegd, dan zal u uw rijbewijs pas terugkrijgen nadat u een nieuwe negatieve ademtest of ademanalyse hebt afgelegd.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: