Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Hoe verloopt een weekendrijverbod ?

De rechter kan in zijn vonnis beslissen dat het rijverbod enkel zal worden uitgevoerd van vrijdag 20.00u. tot zondag 20.00u., en van 20.00u op de vooravond van een feestdag tot 20.00u van diezelfde feestdag. In deze gevallen is het rijverbod enkel geldig gedurende de vooropgestelde periodes. Het weekendverval wordt nooit toegestaan (afgeschaft) wanneer de rechter in eenzelfde vonnis een alcoholslot of (herstel)proeven oplegt. Na de betekening van het vonnis biedt u zich aan op de griffie. In ruil voor de afgifte van uw rijbewijs krijgt u een attest. Met dit attest en 2 pasfoto’s biedt u zich aan bij de dienst rijbewijzen van uw woonplaats. De verantwoordelijke van de dienst ‘rijbewijzen’ levert een tijdelijk rijbewijs af met een rijverbod dat enkel zal ingaan tijdens weekend- en feestdagen. Na het rijverbod wordt het tijdelijk rijbewijs ingeruild op de griffie voor het permanent rijbewijs en dit op de eerste werkdag na het rijverbod.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: