Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Wat is een minnelijke schikking?

Een minnelijke schikking is een boete, voorgesteld door het parket, naar aanleiding van een verkeersinbreuk. Het parket stelt een minnelijke schikking voor in 2 gevallen:

  • als de onmiddellijke inning niet werd betaald, wordt door het parket een minnelijke schikking voorgesteld die 10 euro hoger ligt dan het bedrag van de voorgestelde onmiddellijke inning;
  • in die gevallen waarin de politie geen onmiddellijke inning mag voorstellen, kan het parket vaak toch nog een minnelijke schikking voorstellen.

De zaak is definitief afgehandeld wanneer u de voorgestelde boete betaalt met vermelding van de correcte gestructureerde mededeling. Als een minnelijke schikking niet wordt betaald, brengt het parket de zaak voor de politierechtbank door u te dagvaarden.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: