Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

In welke dossiers wordt een wetsdokter aangesteld?

Als er onduidelijkheid is over de aansprakelijkheid (in principe enkel bij verkeersongevallen met levensgevaar of dodelijke afloop), stelt het parket een wetsdokter aan om na te gaan welke letsels een slachtoffer heeft opgelopen ten gevolge van het verkeersongeval. Meestal kan dit gebeuren door een uitwendige schouwing, slechts uitzonderlijk zal een autopsie nodig zijn. Doorgaans zal geen wetsdokter worden aangesteld wanneer in een verkeersongeval slechts één voertuig met enkel één bestuurder betrokken is. Daarnaast wordt uitzonderlijk een wetsdokter aangesteld om te onderzoeken of iemand die een verkeersinbreuk beging fysisch of psychisch nog geschikt is om een voertuig te besturen.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: