Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Door de rechtbank werd ik veroordeeld tot een theoretisch en/of praktisch examen en/of een geneeskundig en/of psychologisch onderzoek. Wanneer moet of kan ik de examens en/of onderzoeken afleggen?

Niet alleen tijdens, maar ook na de termijn van uw rijverbod mag u geen motorvoertuig besturen, als u de examens en/of onderzoeken die u werden opgelegd niet met succes heeft ondergaan. Als u toch rijdt, bent u strafbaar, ook al zou de termijn van uw rijverbod ten einde zijn.

  • Voor een rijverbod tot 30 dagen (na eventuele aftrek van de termijn van de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs) krijgt u van het parket de kans om eerst de examens en/of onderzoeken te ondergaan, alvorens het parket het rijverbod doet ingaan. Eerst ontvangt u van het parket de nodige documenten om de examens en/of onderzoeken te ondergaan. Pas 4 maanden later zal het parket het rijverbod doen ingaan.
  • Voor een rijverbod van meer dan 30 dagen (na eventuele aftrek van de termijn van de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs) kan u enkel de examens en/of onderzoeken afleggen nadat het rijverbod is ingegaan. U ontvangt de nodige documenten om de examens en/of onderzoeken te ondergaan, wanneer u uw rijbewijs inlevert op de griffie van de rechtbank.
  • Voor een weekendrijverbod, zelfs al is het meer dan 30 dagen, krijgt u van het parket steeds de kans om eerst de examens en/of onderzoeken te ondergaan alvorens het parket het rijverbod doet ingaan.
  • Voor een rijverbod dat niet geldt voor het besturen van alle motorvoertuigen (bijvoorbeeld: enkel voor een auto, voor alle voertuigen behalve een autobus, ...), zelfs al is het meer dan 30 dagen, krijgt u van het parket steeds de kans om eerst de examens en/of onderzoeken te ondergaan alvorens het parket het rijverbod doet ingaan.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: