Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Wat is de correctie bij een snelheidsovertreding?

Bij snelheidsovertredingen wordt de snelheid verlaagd met 6 km/h als deze minder is dan 100. Erboven neemt men een correctie van 6%, bijvoorbeeld als u 164 reed, zal er 6%, ofwel 9,84, worden afgetrokken om uw gecorrigeerde snelheid weer te geven. Het parket zal deze snelheidscorrectie in acht nemen, maar steeds meer rechters doen dit niet. Zo is politierechter Mireille Schreurs van mening dat de correctie die men toepast bij snelheidscontroles, maar beter wordt afgeschaft. Volgens haar zet het mensen net aan om sneller te rijden. Ze weigert dus ermee rekening te houden. Het afschaffen van de gecorrigeerde snelheid is echter niet zo vanzelfsprekend, aangezien het parket op basis daarvan vervolgt. De afschaffing moet in samenspraak met het parket gebeuren en heel het nationaal beleid moet daaraan worden aangepast. Feit is dat het parket zonder de correctie veel meer mensen zou moeten vervolgen.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: