Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Hoe verloopt de procedure voor de politierechtbank?

Uw eis tot schadevergoeding als gevolg van een verkeersongeluk vordert men in principe op volgende 2 manieren: 1. Burgerlijke partijstelling voor de politierechtbank Als men de partij vervolgt voor de politierechtbank en uw schade nog niet (volledig) werd vergoed, kunt u zich burgerlijke partij stellen voor de politierechtbank. Op de zitting kunt u een nota burgerlijke partijstelling samen met de overtuigende bewijzen neerleggen.Ook hier kunt u gebruik maken van uw rechtsbijstandsverzekering en/of familiale verzekering om kosteloos beroep te doen op deskundige bijstand.

  • Belangrijk is dat u wettelijk recht hebt op vrije keuze van raadsman.
  • De verzekeraar zal hier vaak proberen een eigen raadsman aan te duiden en dit ook zo lang mogelijk uit te stellen.

Wij raden echter aan om een eigen raadsman aan te stellen en dit van zodra de datum van de zitting gekend is. Via ons kunt u beroep doen op advocaten met bijzondere kennis in het verkeersrecht. 2. Burgerlijke procedure voor de politierechtbank Als het Openbaar Ministerie de zaak heeft geseponeerd en u bent van oordeel in uw recht te zijn, heeft u de mogelijkheid om met een advocaat naar uw keuze een procedure op te starten voor de politierechtbank. Hierbij heeft u de mogelijkheid om dit te doen via dagvaarding voor een burgerlijke politierechtbank dan wel een rechtstreekse dagvaarding uit te brengen voor de strafrechter. Dit laatste zal interessant zijn als u zelf ook reeds bent gedagvaard door het Openbaar Ministerie. Ook als de verzekeraar uw mening niet deelt (dat u in uw recht bent), heeft de wetgever voorzien dat u kosteloos beroep kan doen op een second opinion van een advocaat. De objectiviteitsclausule is immers een verplichte bepaling in iedere rechtsbijstandsverzekering die bedoeld is om u te beschermen wanneer u niet akkoord gaat met de richting die uw verzekeraar inslaat voor de recuperatie van uw schadevergoeding of voor de verdediging van uw belangen.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: