Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 005 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

De wet vertelt dat er niet voor een inrij mag geparkeerd worden, wanneer spreekt men van een inrij, en heeft dat een maximale breedte?

Artikel 25.1.3° van het wegverkeersreglement stelt “het is verboden een voertuig te parkeren voor de inrij van eigendommen, behalve wanneer het inschrijvingsteken leesbaar op de inrij is aangebracht. De in art. 25.1, 3° Wegcode bedoelde 'inrij voor eigendommen' is volgens de rechtspraak elke naar uiterlijke kenmerken als inrij voorkomende en waarneembare inrit voor drie- of meerwielige voertuigen. Maw dit heeft geen maximale breedte maar het is een feitelijke beoordeling of een inrij kan dienen om een voertuig in te parkeren.  

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: