Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 007 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Hoe lang kan het duren vooraleer ik gedagvaard word? Minimum hoeveel dagen voor de zitting kan ik de dagvaarding nog ontvangen?

Voor lichte overtredingen kan het tot maximaal 2 jaar (met inbegrip van de stuiting van de verjaring) na de feiten duren vooraleer het parket u dagvaardt. Voor zwaardere overtredingen zoals vluchtmisdrijf of dronkenschap is een maximale termijn van 6 jaar (met inbegrip van de stuiting van de verjaring) vastgelegd. Bovendien kan het tot tien dagen voor de zittingsdatum duren voor de gerechtsdeurwaarder u de dagvaarding betekent. Het is met andere woorden volkomen normaal mocht u nog geen dagvaarding in de bus hebben ontvangen. Wij wachten de dagvaarding dus samen met u verder af.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: