Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

ik heb vandaag een brief gekregen van Dokter Temmerman dat ik op 5 maart wordt opgeroepen voor een medisch onderzoek.wat houd dit juist in?zijn er bepaalde dingen waar ik op moet letten die mij gunstig kunnen zijn?ik heb sinds 15 januari 2016 geen cannabis meer gebruikt,de rechter heeft mij verteld dat cannabis tot 2 maanden in mijn bloed zou aanwezig zijn.dus als ik het uitreken zou ik tegen 5 maart 1,5 maand gestopt zijn met gebruiken.wat inhoud dat het eig nog in mijn bloed zou aanwezig zijn wanneer de bloed en urinetesten worden uitgevoerd.moesten er nog stoffen gevonden worden wat gebeurd er dan?kunnen ze ad hand van die testen zien dat ik effectief zolang al gestopt ben met gebruiken?ik maak mij hier wel zorgen over?

Het medisch onderzoek is een herstelonderzoek waarbij uw rijgeschiktheid wordt beoordeeld en is een noodzakelijke voorwaarde voor de teruggave van uw rijbewijs. Hierbij wordt een grondig onderzoek gedaan naar de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden met betrekking tot uw middelengebruik. Naargelang het geval kan de geneesheer ook een bijkomende bloedanalyse, urine analyse of medisch advies van een specialist vragen. In het geval dat er uit deze testen blijkt dat er inderdaad nog cannabis aanwezig is in uw bloed, kan dit ertoe leiden dat u rijongeschikt wordt verklaard. Hierdoor zal u uw rijbewijs dus niet terug krijgen en zal u dit onderzoek opnieuw moeten ondergaan. U zal pas na een periode van bewezen onthouding van minstens zes maanden rijgeschikt verklaard kunnen worden. De geldigheidsduur van de rijgeschiktheid is beperkt tot maximaal drie jaar.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: