Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 008 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Mag je kiezen wanneer een rijverbod geldt?

In principe is er geen keuze mogelijk. in bepaalde gevallen is het mogelijk dat het parket dit toestaat als gunstmaatregel. Dit verschilt evenwel van arrondissement tot arrondissement.  U kunt dit nagaan bij “uitvoering per arrondissement” op de website. Na een definitief vonnis wordt (het Parket van) de Procureur des Konings aangeschreven om een voorkeur van periode van verval tot het besturen van een motorvoertuig mee te delen. De Procureur des Konings beslist soeverein om de aanvraag al dan niet te overwegen en laat hiervan bericht aan de veroordeelde (of zijn/haar raadsman). Het opgelegde rijverbod gaat in de vijfde werkdag na de kennisgeving van het rijverbod door het openbaar ministerie (art. 40 Wegverkeerswet). Wanneer het rijverbod dan wel wordt uitgevoerd, is afhankelijk van het arrondissement. Gewoonlijk is dit niet eerder dan vier weken na de uitspraak.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: