Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 005 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Kan ik ook kiezen voor dat vervangend rijverbod na mijn vonnis.

Een dergelijke uitspraak geeft de indruk dat de veroordeelde de keuze zou hebben om de boete te vervangen door een (aanvullend) rijverbod maar niets is minder waar. De Federale Overheidsdienst die belast is met het innen van de strafrechtelijk uitgesproken geldboeten zal vooreerst alle wettelijke middelen gebruiken om de veroordeelde te dwingen tot betaling over te gaan: bevel tot betaling, beslag op roerend goed, gedwongen verkoop, …. Enkel wanneer komt vast te staan dat de veroordeelde niet in staat zal zijn de geldboete te betalen, kan de uitgesproken geldboete worden vervangen door een rijverbod.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: