Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 007 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Is het normaal dat ik na x jaren mijn vonnis niet heb ontvangen? Moet ik dan zelf stappen ondernemen?

Ik zou geen stappen ondernemen. Het kan zijn dat dit verjaard is. Als de politierechter een geldboete oplegt van minder dan 26 euro dan bevindt deze zich in de “politionele categorie”, indien hij een geldboete oplegt van meer dan 26 euro dan bevindt deze zich in de “correctionele categorie”. De meeste verkeersboetes zijn dus, ondanks het feit dat ze worden opgelegd door de politierechter, correctionele straffen. De verjaringstermijn voor correctionele straffen zijn vastgelegd in het Strafwetboek: correctionele straffen verjaren na verloop van vijf jaren en politiestraffen na verloop van één jaar vanaf de datum van de uitspraak. In geval van een correctionele straf heeft het gerecht heeft dus 5 jaar de tijd om de opgelegde straf uit te voeren.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: