Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Ik krijg een complementaire boete voor kleine snelheidsovertreding die ik niet betwist. Complementaire krijg ik dus boete wegens nummerplaat slecht leesbaar. Dit is wegens de trekhaak die ervoor hangt. Dit betwist ik ook niet. De trakhaak neemt 1 a 1 letters weg van uit het zicht. Afhankelijk van uit welke hoek je ernaar kijkt. De vraag is nu : de wet zegt dat je nummerplaat duidelijk leesbaar moet zijn. Dit snap ik. Maar mijn voertuig een Dacia Logan Pick up is met deze originele accessoire gehomologeerd en is zo gekeeur en wordt elk jaar zo gekeurd. Dit staat haaks op elkaar toch ? Ik heb voor beide invulformulier ontvangen of ik deze betwist. Dit doe ik echter niet maar het geval van trekhaak kunnen ze mij zo elke dag een boete geven. Vandaar de vraag.

Op de keuring wordt bij de visuele controle van de kentekenplaat nagekeken of het opschrift leesbaar is. De visuele controle van de kentekenplaat behoort dus  tot de minimale controlevereisten van de keuring. Indien het voertuig Dacia Logan Pick up dus ieder jaar geldig gekeurd werd, dan voldoet het voertuig in principe aan de wettelijke vereisten. Indien men dus nogmaals zou bekeurd worden omwille van de slechte leesbaarheid van de nummerplaat, is het nuttig om de boete te betwisten aan de hand van de regelgeving m.b.t. de keuring.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: