Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekent 001 persoon een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Indien de rode auto in de rechterzijflank wordt aangereden door de groene auto ,wie is er dan in zijn recht? De rode auto voert een maneuver uit (verandert van baanvak), de groene auto ritst niet

Conform artikel 12.4 Wegcode moet de bestuurder die een manoeuver wil uitvoeren, voorrang verlenen aan de andere weggebruikers. Van rijstrook of file veranderen bij ritsen (art 12bis Wegcode) wordt echter niet gezien als een manoeuver. Indien de groene auto dus de rechterzijflank aanrijdt van de rode auto, dan zal de groene auto een inbreuk op artikel 12bis Wegcode maken. De rode auto is zodus in zijn recht.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: