Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 007 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

ik heb gezien dat u raad geeft aan personen die een boete hebben ontvangen. Ik ontving het bericht van verbalisatie ten gevolge van het verkeerd stationeren te Wavre. De inbreuk is genoteerd als E1 - ik heb de politie opgebeld en zij hebben mij gezegd dat het boete van 55 euro betrof en dat ik die kan betwisten, ik heb het bord gezien en ik kan dit niet betwisten,. daarentegen is het mogelijk om een boete te betwisten wegens medische redenen? ik lijd aan het chronisch vermoeidheidssyndroom die mijn concentratiecapaciteiten veranderen en die mij beletten om klaar te denken. toen ik mij die namiddag gestationeerd heb was in volle crisis van dit syndroom en had niet al mijn mentale en cognitieve capaciteiten (ik kwam overigens buiten van bij een van de geneesheren die me volgt). indien ik dit betwist wegens medische redenen en mijn verzoek wordt geweigerd, riskeer ik dan meer te moeten betalen dan de 55 euro die oorspronkelijk voorzien zijn? Dank u voor uw hulp,

Geachte, dit betreft inderdaad een administratieve geldboete van 55 euro (art. 2§1 KB 09/03/2014). Als de boete betwist zou worden, dan zal deze zaak voorkomen voor de politierechtbank. Deze medische omstandigheid kan zeker voorgelegd worden aan de politierechtbank en kan opgeworpen worden als verzachtende omstandigheid. Toch dient hiermee opgelet te worden, de politierechter zou van mening kunnen zijn dat deze ziekte u verhindert om met de auto te rijden. Dan riskeert u dat politierechter u rij-ongeschikt verklaart.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: