Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het overzicht met alle veelgestelde vragen

Als ik een boete ontvang van bv. Spanje die volledig in het Spaans is en die ik dus niet versta, moet ik deze dan betalen?

Sinds 2013 bestaat er een Europese Richtlijn die bepaalt dat de verkeersboetes opgelopen in het buitenland (Europese Unie) vergezeld moeten zijn van extra informatie, zo niet dan ben je niet verplicht de boete te betalen. De boete zelf moet niet vertaald zijn, je moet gewoon in je eigen taal kunnen lezen wat precies de overtreding is en hoe je moet betalen. Let wel als je zou terugkeren naar dat land en daar staande wordt gehouden dan zal je alsnog de boete moeten betalen.  Ze zal dan vaak hoger liggen dan het oorspronkelijke bedrag.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: