Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

De snelheidsovertreding

Men verstaat onder een snelheidsovertreding de overschrijding door een wegvoertuig van de ter plaatse geldende maximumsnelheid. Die overtreding wordt in België bestraft met een geldboete. Bij een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/h wordt ook het rijbewijs ingetrokken als de politie de automobilist ook daadwerkelijk staande houdt.

De snelheidsovertreding wordt geconstateerd door een snelheidscontrole, meestal door een flitspaal of een gerichte controle door een politie-eenheid die is uitgerust met een lasergun. Een nieuwere vorm is de trajectcontrole . Momenteel zijn er in Vlaanderen 4 trajectcontroles: op de E17 (vanaf Gentbrugge richting Kortrijk), op de E17 (vanaf Gentbrugge richting Antwerpen), op de E40 (tussen Erpe-Mere en Wetteren in beide rijrichtingen en in de Waaslandtunnel in Antwerpen.

Gemiddeld begaat elke automobilist één snelheidsovertreding per jaar. Iets meer dan de helft van de snelheidsovertreders (53 procent) krijgt een boete voor te snel rijden binnen de bebouwde kom. Ongeveer een kwart (22 procent) wordt beboet op provinciale wegen. De rest begaat een snelheidsovertreding op een autosnelweg.

Beging je een snelheidsovertreding en wil je graag weten hoe hoog de boete zal zijn, laat die dan berekenen door onze boetecalculator.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: