Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

Boetes voor het rijden onder invloed van drugs

Er worden dagelijks zo'n 842 verkeersboetes berekend via onze applicatie. Wij vragen aan elke gebruiker enkele vragen in te vullen die ons meer inzichten verschaffen in het profiel van daders van verkeersovertredingen in België. Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op 57475 ingevulde bevragingen van gebruikers, waarvan 480 voor het rijden onder invloed van drugs

In onderstaande tabel lees je per provincie de gemiddelde geldboete die werd opgelegd voor 'het rijden onder invloed van drugs', het automerk met welk de meeste bestuurders deze overtreding pleegden en de meest voorkomende beroepscategorie van deze bestuurders.

Provincie Gem. boete Automerk Gem. leeftijd bestuurder Beroepscategorie
Oost-Vlaanderen (25%)0€Fiat31 jaarbediende
Limburg (15%)0€BMW29 jaarstudent
Antwerpen (13%)0€Opel27 jaarstudent
Vlaams-Brabant (10%)0€Opel29 jaarstudent
Henegouwen (10%)0€Suzuki28 jaarwerkloos
West-Vlaanderen (9%)0€Hyundai28 jaarwerkloze
Waals-Brabant (5%)0€ jaarbediende
Luik (3%)0€Opel27 jaarbediende
Luxemburg (2%)0€Citroën27 jaarstudent
Brussel (2%)0€Suzuki25 jaarstudent
Namen (0%)0€Land Rover29 jaarwerkloze

De gemiddelde geldboete die een bestuurder zal betalen voor het rijden onder invloed van drugs bedraagt 0€. De gemiddelde leeftijd van deze bestuurders is 28 jaar . De meeste bestuurders die deze verkeersovertreding pleegden waren een man.

De hoogste boete die we hebben geregistreerd van een bestuurder voor het rijden onder invloed van drugs is 0€.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: