Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekent 001 persoon een verkeersboete!

Hoe BOB jij deze zomer?

Vrouw toont autosleutel. Boetecalculator waarschuwt voor extra alcoholcontroles deze zomer.

Hoewel de BOB-campagne in 1995 startte als een sensibiliseringsactie tijdens de eindejaarsfeesten, is BOB voortaan evenals de politie aanwezig op zomerse evenementen zoals het WK en de festivals. Op 8 juni werd de zomerse editie afgetrapt met een heuse blaasmarathon. Gedurende 72 uur voerde de politie vliegende alcoholcontroles uit. Maar BOB wil liever sensibiliseren dan straffen en laat daarom deze zomer de BOB Bende tal van festivals en evenementen afschuimen.
 

Wat doet de BOB Bende?

Een groepje jonge influencers bekend van tv, radio of social media, dat is de BOB Bende. Deze zomer gaan ze samen op pad om op zomerse terrasjes, WK-evenementen en festivals positieve verhalen te verzamelen van mensen die trots zijn om BOB te zijn. Die verhalen kan je de hele zomer lang volgen op Facebook en Instagram.

De BOB-campagne bestaat dus niet enkel uit extra alcoholcontroles om overtreders te betrappen, maar ook uit beloningen. Echte BOB’s krijgen van de BOB Bende dan ook een zonnebril cadeau met de slogan ‘je verzekeraar is trots op BOB’.

Hoe word je zelf een trotse BOB?

BOB zijn hoeft niet te betekenen dat je geen alcohol mag drinken om veilig voorbij alcoholcontroles te raken. Ben je wel chauffeur dan mijd je uiteraard alcohol. Maar BOB zijn betekent vooral dat jij vooraf plant hoe iedereen veilig thuis geraakt. De bedoeling is dat iedereen in het gezelschap op BOB kan rekenen voor een passend alternatief.

Je mag dus gerust een glas samen drinken als je vooraf voor iedereen bijvoorbeeld een taxi of een overnachting in de buurt regelde.

Wat als je jezelf wil onderwerpen aan alcoholcontroles?

Wil je toch graag een glas alcohol drinken én rijden? Dan zou je jezelf natuurlijk voor vertrek kunnen onderwerpen aan een alcoholcontrole met een eigen alcoholtester. Maar zijn die resultaten wel betrouwbaar? Je vindt immers alcoholtesters in tal van uitvoeringen en prijsklassen. In Zwitserland werd een test uitgevoerd met 10 toestellen. Helaas werden er maar 4 toestellen goed bevonden. Geen waterdichte oplossing dus!

Om jongeren meer bewust te maken van het gevaar van rijden onder invloed, zal er voortaan een simulatie uitgevoerd worden tijdens het terugkommoment voor het behalen van het rijbewijs.

Werd je onlangs zelf aan de kant gezet voor een van de vele zomerse alcoholcontroles? Weet je wat je rechten zijn bij een alcoholcontrole? Indien je toch positief blies, kan je jouw boete hieronder berekenen met onze handige boetecalculator. Wil je meer informatie? Stel je vraag onmiddellijk aan onze specialisten.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: