Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Paniek in Nieuwpoort maar ramp vermeden

  • Een dronken vrouw reed tegen een hoge snelheid in op de avondmarkt.
  • Uit de ademtest bleek dat ze meer dan 2 promille alcohol in het bloed had.
  • Haar rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Dinsdagavond kwam in Nieuwpoort een vrouw aan overdreven snelheid vanuit de Langestraat naar de avondmarkt gereden. Toen ze de avondmarkt bereikte stopte ze niet, maar reed ze recht op de massa bezoekers af. Gelukkig kwam ze in de dranghekken terecht waardoor een ramp werd vermeden.

 

Schepen Gunst kon samen met enkele omstaanders de auto stoppen. De passagier hielp de vrouw die reed uit de wagen halen en haar in bedwang houden. De omstaanders namen onmiddellijk haar autosleutels af en ook de politie kwam ter plaatse. De agenten namen haar mee voor ondervraging maar dat hinderde de vrouw, die zwaar onder invloed van alcohol was, niet om nog steeds agressief uit de hoek te komen tegenover de marktbezoekers. "Ik had de dame al gevraagd of alles in orde was met haar en merkte meteen een sterke alcoholgeur op", aldus schepen Gunst.

 

Het is inderdaad een wonder dat er geen gewonden vielen. De politie onderwierp de 44-jarige vrouw aan een ademtest waaruit bleek dat ze meer dan 2 promille alcohol in het bloed had. Een serieuze overschrijding van de toegestane alcohollimiet dus. Dergelijk alcoholpercentage komt overeen met 12 glazen wijn of 9 gin-tonics. "Haar rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken", meldt de lokale politie Westkust. De vrouw mag zich nog aan een boete voor rijden onder invloed verwachten en zal zich voor de politierechter in Veurne moeten verantwoorden.

 

Zelf achter het stuur gekropen na een glas wijn of een gin-tonic te veel? Bereken hier je boete met onze handige boetecalculator

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel