Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Ook politie op jacht met slimme camera’s

  • Na de douane nu ook de politie de baan op met slimme camera’s
  • In heel wat gemeentes is er sprake van een cameraschild
  • Slimme camera’s helpen ook criminaliteit en terrorisme bestrijden

In een eerder bericht gaven we al mee dat sinds 1 januari 2017 douaniers gemachtigd zijn om met de hulp van slimme camera’s wanbetalers van verkeersboetes aan de kant te zetten. Een succesvolle zet zo bleek uit de cijfers die de douane kon voorleggen. Open VLD vond het daarom opportuun om dit verder uit te breiden en ook de politie te bemannen met slimme camera’s

 

Hoe werkt de slimme camera?

De slimme camera, of ANPR-scanner, scant je nummerplaat en checkt deze in verschillende databanken. Wanneer je openstaande verkeersboetes hebt of je je verkeersbelasting niet betaalde, slaat de slimme camera alarm en word je aan de kant gezet. In samenwerking met het parket kunnen ook bestuurders gevat worden wiens rijbewijs werd ingetrokken en dus op een zwarte lijst staan. Ook wie niet verzekerd is of niet in regel is met de technische keuring kan met een slimme camera worden opgespoord.

 

Wat is een cameraschild?

In verschillende steden en gemeentes is er zelfs sprake van een heus cameraschild met slimme camera’s. Door strategische plaatsing wordt als het ware een ketting van slimme camera’s gecreëerd. Op deze manier kan de politie trajectcontroles houden om snelheidsovertreders te vatten. Te snel rijden en op de rem gaan staan als je weet dat er een flitspaal staat, zal in de toekomst dus tot het verleden behoren.

 

Ook voor onze veiligheid.

De slimme camera’s zijn er niet enkel om de gewone burger te betrappen op verkeersovertredingen maar ook om onze veiligheid te garanderen. Langs het op- en afrittencomplex van de Brusselse Ring worden slimme camera’s geplaatst om criminaliteit zoals diefstallen en inbraken in de kiem te smoren. In dergelijke kwetsbare zones zullen slimme camera’s de politiediensten helpen om meer info te vergaren over de bendes die er trachten hun slag te slaan. Tegen 2018 zouden er nog 1000 slimme camera’s bijkomen in ons land om de overheid bij te staan in de strijd tegen terrorisme.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel