Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 007 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het nieuwsoverzicht

‘Grote boodschap’ in combi tijdens alcoholcontroles

  • Tijdens een reeks alcoholcontroles betrapte de politie vorig weekend 10 dronken bestuurders.
  • Onder hen een bejaard koppel, waarvan de vrouw haar ‘grote boodschap’ deed in de combi.
  • Zij mag zich nu verwachten aan een GAS-boete en een dure rekening voor de reiniging van het politievoertuig.
  • Ook vluchtte een man weg, die dacht te ontsnappen aan de alcoholcontroles.

De Leuvense politie betrapte vorig weekend 10 automobilisten die reden onder invloed van alcohol. Drie van hen moesten onmiddellijk hun rijbewijs inleveren, en dit voor 15 dagen. Agenten controleerden in totaal 869 automobilisten, en dit op de Koning Boudewijnlaan en de Meerdaalboslaan. Tijdens deze alcoholcontroles heeft zich echter een bizar incident voorgedaan. Nadat men een bejaard koppel tegenhield voor dronken rijden, deed de vrouw haar ‘grote boodschap’ in de combi. Daarvoor mag zij zich zeker nog verwachten aan een gepeperde rekening.

Opmerkelijk: ‘grote boodschap’ in combi

Vorig weekend voerde de politie van Leuven een reeks alcoholcontroles uit. Agenten hielden onder andere een bejaard koppel tegen. De man zat duidelijk dronken achter het stuur, blies positief en er werd een taxi gebeld om hen naar huis te brengen. Omdat het koud was, wachtte de vrouw ondertussen in de combi, waar ze opeens haar ‘grote boodschap’ deed. Ze kon blijkbaar niet meer wachten tot thuis. Bij de Leuvense politie lachen ze er niet mee. Naast een GAS-boete mag de vrouw zich ook verwachten aan een gepeperde rekening voor het professioneel reinigen van de combi.

Automobilist gevlucht voor alcoholcontroles

Maar dat was niet het enige incident tijdens deze alcoholcontroles. Ook een 55-jarige man uit Lubbeek deed zijn duit in het zakje. Hij vluchtte namelijk weg voor de politie. Toen hij in de verte de controlepost op de Meerdaalboslaan zag staan, stopte hij zijn wagen, liet deze staan op het fietspad en vluchtte het veld in. Agenten konden hem vatten na een korte achtervolging. De man wilde echter niet meewerken en weigerde om een alcoholtest af te leggen, alsook het afnemen van een bloedstaal door de gevorderde arts. Omdat zijn wagen op het fietspad stond geparkeerd, werd deze kort daarna getakeld.

Blies je positief tijdens één van de vele alcoholcontroles en wil je weten hoe hoog de boete zal zijn? Laat die dan berekenen door onze boetecalculator.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel