Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
 
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 004 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Belg geflitst aan een snelheid van 696 km/uur

Een pv in de bus krijgen voor een snelheidsovertreding is altijd even schrikken of slikken. Maar een Waal uit Hensies sloeg vast steil achterover toen hij zwart op wit zag staan dat hij in het Henegouwse Quiévrain geflitst was aan een snelheid van 696 km/uur.   

 

Hoe snel reed de man effectief?

Een snelheidsovertreding van bijna 700 km/uur is niet iets dat je dagelijks in de krant ziet staan. En daar is een eenvoudige reden voor: het is onmogelijk! Zelfs met een sportauto of formule 1-wagen is het onmogelijk om dergelijke snelheden te halen. Laat staan met de Opel Astra die de man in kwestie bestuurde.

Vermoedelijk reed de man 60 km/uur waar hij 50 km/uur mocht rijden. Nog steeds een snelheidsovertreding, maar wel een van een ander kaliber!

 

Hoe verklaarde de politie deze snelheidsovertreding?

14 keer meer dan de toegestane snelheid betekent dat de wagen op 1 seconde een afstand van 193 meter zou hebben afgelegd. Te gek voor woorden en dus trok de man met zijn absurd pv naar het politiebureau. Daar werd de fout erkend en zei men hem dat dit aan een bug of coderingsfout te wijten is.

De man zal dus binnenkort een nieuw pv in de bus krijgen voor zijn snelheidsovertreding. Die zal een paar duizenden euro’s goedkoper zijn...

 

Wat is de hoogste snelheidsovertreding ooit?

We kunnen wel grappen over de absurditeit van deze boete, toch zou het niet de eerste keer zijn dat een snelheidsovertreding iemand letterlijk een fortuin kost. Zo werd er ooit een Zweed in het buitenland geflitst aan een recordsnelheid van 300 km/uur. Dit leverde hem dan ook een Zwitserse recordboete van € 720 000 op.

 

Zelf een snelheidsovertreding begaan? Bereken hieronder je boete met onze handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan de specialisten

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel